Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiPoskupljuje voda sa Rzava za 16 odsto: Stanovnici pet lokalnih samouprava sada će dobijati veće račune za ovu uslugu, cena po metru kubnom sa 12 skočila na 14 dinara

post-title
Foto: RINA


Arilje - Stanovnici pet lokalnih samouprava koji se vodom snabdevaju sa sistema Rzav moraće za 16.5 odsto da izdvoje više novca kako bi platili ovu uslugu. Trenutna cena po kubnom metru vode je 11.99 dinara, a nakon usvajanja nove odluke ovog Javnog preduzeća iznosiće 13.97 dinara po metru kubnom.

"Imajući u vidu poskupljenje troškova proizvodnje, bilo je neophodno podići cenu naših usluga kako bi se izbeglo da preduzeće posluje u minusu. Prostom računicom smo došli do podatka da bi realna cena vode po metru kubnom iznosila oko 17 dinara, međutim gledali smo da poksupljenje bude što manje kako ne bi drastično uticalo na budžet građana", rekao je za RINU Zoran Barać direktor JP "Rzav" iz Arilja.

Ova odluka stupiće na snagu onda kad je na svojim zvaničnim sednicama usvoje lokalne samouprave u kojima se koristi voda sa sistema Rzav.

RINA

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar