Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Milanovčani dobijaju novi parking pored Doma kulture

post-title
Foto: Press služba


Gornji Milanovac - Redovna trideset sedma sednica Opštinskog veća održana je juče. Među najvažnijim tačkama na  zasedanju bilo je razmatranje nacrta i utvrđivanje predloga Odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu Opštine Gornji Milanovac, čime je obuhvaćena i parcela pored Doma kulture na kojoj će biti izgrađen parking.

– Generalnim planom regulacije predviđeno je da pored Doma kulture postoji i jedan parking prostor. Mi smo u prethodnim godinama dokupili jedan prostor sa kućom koja je u tom obuhvatu i taj objekat porušili. Ostale su nam još dve kuće da dokupimo, jednu ćemo kupiti u ovoj godini a u otkup druge ćemo najverovatnije ući sledeće godine kako bismo mogli da pribavimo celu parcelu za izgradnju parkinga. Kako bismo olakšali već prebukiran saobraćaj, potrebno je još parking prostora, pogotovu u samom centru grada – rekao je predsednik Kovačević.


Takođe, Opština radi i na pribavljanju zemljišta oko kotlarnice na biomasu i oko novih prostorija JP za izgradnju, tako da trenutno u tom delu grada Opština Gornji Milanovac u svom vlasništvu poseduje oko 80 ari pribavljenih za potrebe JP za izgradnju i kotlarnice na biomasu, koja će, prema predsednikovim rečima, biti otvorena prvog decembra, kako je ranije i najavljivano.


„Takovskim novinama“ otpisana potraživanja u iznosu od 746 032, 59 dinara

Komentarišući odluku popisne komisije opštinske uprave, o otpisu kratkoročnih i dugoročnih potraživanja koja opština Gornji Milanovac ima prema privrednim subjektima, Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac je naveo

-Komisija za otpis potraživanja izvršila je komletnu analizu potraživanja koja opština Gornji Milanovac ma prema privrednim subjektima. Od strane navedenih Komisija za popis nije bilo predloga za otpis osnovnih sredstava i sitnog inventara, izuzev Komisije za popis kratkoročnih i dugoročnih potraživanja i finansijskih plasmana koja je predložila da se otpišu potraživanja od „Takovskih novina“ u iznosu od 746 032, 59 dinara, „Alfako-inženjeringa“ iz Čačka u iznosu od 240.902,72 dinara, „Grejanje“ d.o.o. Gornji Milanovac u iznosu 174.977,20 dinara, „Interplet gradnja“ Gornji Milanovac u iznosu od 372. 753,77 dinara, „Uzor“ d.o.o. Kragujevac u iznosu od 13.722,51 dinar i „Nik“ d.o.o. Smedervska Palanka u iznosu od 10 000,00 dinara, uz obrazloženje da su ona nastala pre više od deset godina- zaključio je Kovačević.


GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar