Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Besplatni časovi streličarstva za volontere Kancelarije za mlade

post-title
Foto: KZM Čačak


Kancelarija za mlade u saradnji sa Streličarskim klubom „Preljinaˮ organizovala je besplatan čas streličarstva za zainteresovane volontere, u nedelju, 27. novembra.

Streličarstvo je jedan od standardnih olimpijskih sportova još od Olimpijskih igara održanih u Parizu 1900. godine. Reč je o „belom sportuˮ koji je bez razloga zapostavljen i ne posebno popularan u današnje vreme. Nekada su luk i strela bili moćno oružje kojim su se branili čast ili teritorija, koristili su se i u lovu, a danas su prevashodno u službi sporta i koriste se za razonodu i kao hobi.

Zahvaljujući treneru Tomi Nestoroviću, volonteri Kancelarije za mlade iskoristili su vikend da nauče nešto više o ovoj tradicionalnoj sportskoj disciplini i da savladaju osnove ove nekadašnje viteške veštine. Naučili su da pravilno drže luk i strelu, da precizno pogode metu, a oni najuspešniji su, već tokom prvog časa, više puta pogodili središte mete i otkrili sopstveni talenat za ovaj sport.

Volonteri su poneli mnogo lepih utisaka sa ovog časa željno iščekujući nastavak bavljenja ovom sportskom aktivnošću. U planu je da se u narednom periodu održi i turnir u streličarstvu, tako da preporučuju svim zainteresovanima da kontaktiraju trenera Tomu Nestorovića i da počnu da treniraju ovaj sport što pre.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar