Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Gradskoj biblioteci u Čačku predstavljena je ,,Knjiga za svaki dan”

post-title
Foto: Infopress


U Gradskoj biblioteci Vladislav Petković  Dis u Čačku predstavljena je ,,Knjiga za svaki dan “,Petra V. Jeknića  u okviru  programa geštalt psihologije  (Pre )Poznaj sebe . Autor je psiholog –geštalt psihoterapeut koji je kroz psihološka i psihoterapeutska promišljanja i praksu u ovom delu pokušao da pomogne čitaocima  u otkrivanju  njihove ličnosti.

Knjiga predstavlja siže osnovnih znanja iz oblasti psihologije prilagođeno primerima iz prakse. Teme su opažanje , resursi, struktura ljudske duše,razvoj, uloge i značaj stresa, jer autor ističe da nije svaki stres loš. Govorilo se i o anksioznosti.

,,Postoje pet osobina koje su prepreka razvoju , a to su lenjost, površnost, nedisciplina, neodgovornost, neorganizovanost, ali ne za druge već za sebe“, istakao je psiholog i geštalt psihoterapeut, Petar V. Jeknić.

Ekonomska, sociološka kriza,  politička nestabilnost utiču na to da pojedinci ,,upadaju”  u probleme tražeći beg od  stvarnosti.  Stručnjaci ukazuju da osećaj bespomoćnosti I usamljenost zahteva integrisan pristup I adekvatnu prevenciju.

Petar je radio kao novinar izveštavajući sa ratišta I ovo je bila prilika da podeli sa publikom neka od najznačajnijih životnih  iskustava.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar