Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



IT kompanija Quantox Technology obezbedila investiciju od 20 miliona evra od Sandberg Capital-a

post-title
Foto: Quantox


IT kompanija Quantox Technology i Sandberg Capital su potpisali partnerstvo za dalje širenje rasta kompanije, dovodeći je na viši nivo! Investicija od 20 miliona evra ima za cilj da napravi značajan iskorak za budući održivi razvoj kompanije Quantox, sticanje talenata i stratešku globalnu ekspanziju.

 
Sandberg Capital je slovačka kompanija  osnovana 2014. sa AUM-om od preko 340 miliona evra. Fokusira se na ulaganja u mala i srednja preduzeća u Slovačkoji regionu Centralne i Istočne Evrope, uključujući i institucionalne investitore, kao što je Evropski investicioni fond.
 
Ovo partnerstvo je jedno od 5 najboljih investicija u regionu do sada, potpisanih sa kompanijama iz Srbije.
 
Uz Sandbergovu podršku, Quantox Technology planira da napravi uspešan prodor na nova tržišta, izgrađujući još jače odnose sa klijentima uz veću slobodu i kreativnost u kreiranju novih softverskih rešenja.
 
„Ulaskom u partnerstvo želimo da proširimo našu ekspertizu i dodatno ojačamo našu poziciju kao vodećeg IT poslodavca u regionu. Takođe, ova investicija će nam omogućiti veće prisustvo na evropskom i američkom tržištu, što će našim klijentima mnogo značiti povećanjem spektra usluga u isporuci vrhunskih digitalnih rešenja i pružanjem sveobuhvatne IT podrške“ - kaže Vuk Popović, osnivač Quantox Technology.
Fokus kompanije ostaje isti – otkrivanje novih perspektiva i osnaživanje tima. Partnerstvo je dodatno povećanje koje će Kuantok još više približiti dugoročnom rastu, održivosti i stabilnosti.
 
„S obzirom na Sandbergova višestruka ulaganja u IT sektor, vidimo sve snažniji pritisak na digitalizaciju u privredi. Istovremeno, uočavamo ozbiljan nedostatak IT profesionalaca koji možda sprečavaju kompanije da rastu i ostvare svoje strateške ciljeve. Investicija u Quantox odražava našu dugoročnu strategiju partnerstva sa ambicioznim preduzetnicima u sektorima koji direktno ili indirektno pomažu u digitalnoj transformaciji privrede“, izjavio je Michal Ribovič, iz  Sandberg Capitala.
 
Matej Klenovski, menadžer za investicije u Sandberg Capital-u, veruje da Quantok i Sandberg dele sličan način razmišljanja o rastu i da imaju iste ambicije i perspektive za buduća dostignuća.
 
„QKuantox, osim što zapošljava veliki broj IT profesionalaca i ima veliku sposobnost da privuče klijente iz različitih industrija, istinski je posvećen razvoju lokalne IT zajednice. Verujemo da je ova kompanija više nego spremna za sledeći korak i željni smo da ih pratimo na tom putu, pružajući podršku svojim iskustvom, znanjem i kapitalom.“
 
„Izuzetno smo zahvalni na poverenju i podršci naših novih partnera – ovo je svojevrsna potvrda za sve što smo do sada uradili, kao i prilika da budemo još bolji i rastemo zajedno. Prateći zajedničku viziju za Quantox, težimo globalnoj ekspanziji i usvajanju novih znanja, veština i iskustava uz očuvanje vrednosti i kulture same kompanije” - dodao je Vuk Popović.
 
Sa 16 godina iskustva, Quantox je prepoznat kao pouzdan partner u svetu digitalnih tehnologija. Nakon tri uspešne akvizicije u poslednjih godinu dana, ovo je važan korak i svojevrsni „vetar u leđa“ koji će nas dovesti bliže našoj viziji – da rastemo u stručnosti, negujemo ljude kao prioritetnu vrednost i postanemo jedan od najpouzdanijih i efikasni partneri u digitalnom svetu.
 


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar