Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Podvig o kom priča ceo Gornji Milanovac: Prijem pacijenata sa srčanim problemima biće efikasniji, naročito kojima su životi ugroženi

post-title
Foto: RINA


Opština Gornji Milanovac potpisala je Protokol o saradnji sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje, a koji će omogućiti građanima sa teritorije opštine Gornji Milanovac direiktne upute na dalje, specijalističko lečenje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

„Pacijentima, kojima se dijagnostikuje neko od kardiovaskularnih oboljenja u bolnici u Gornjem Milanovcu, od sada će direktno će biti upućivani na dalje lečenje u Institutu na Dedinju”, rekao je za RINU, predsednik oopštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević.

Saradnja ove zdravstvene ustanove tercijarnog tipa i opštine Gornjio Milanovac i do sada je bila uspešna, a potpisivanjem protokola o saradnji ona je podignuta na viši nivo.

„Prijem pacijenata biće efikasniji, izbećiće se čekanja na odluke konzilijuma, pogotovo kod onih paciejnata kod kojih je stanje urgentno i neretko može da im iskomplikuje život i da ima fatalne posledice. U svim oblastima pomagaćemo kolegama u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, od prevencije kardiovaskularnih bolesti, naučno-istraživačkog rada, pa do organizovane struke protiv ubice broj jedan, a to su karidovaskularne bolesti. Opština Gornji Milanovac je prva u Srbiji koja je iskazala želju za ovakvim ugovorom”, naglasio je direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, prof. de Milovan Bojić.

Bojić je napomenuo da je Srbija vodeća po broju oboljevanja od kardiovaskularnih boelsti. Prošle godine je od posledica ovih bolesti umrlo čak 56.000 stanovnika Srbije, pa je svaki vid borbe, napor i dorpinos da naša nacija bude zdravija.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar