Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Složne komšije poslale najlepšu sliku iz Topole: Skupili novac pa okitili ulaz, a svim mališanima kupili paketiće (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Dok se u velikim gradovima stanari stambenih zgrada većinom jedva poznaju i prozbore dobar dan, stanovnici Topole pokazuju da može i drugačije. Jedna višespratnica godinama unazad tokom praznika sija posebnim sjajem, a komšije žive kao jedna velika porodica. Ulaz zgrade je u novogodišnjoj dekoraciji, a tradicionalno za najmlađe stanare obezbeđeni su paketići koje je upravnik podelio mališanima. Novac za njihovu kupovinu takođe je prikupljen od svih stanara a detalji koji krase unutrašnjost zgrade delo su kreativnih dama iz ove stambene jedinice.

“Svi smo dali novac da kupimo jelku a sve ostalo što vidite ovde. Svako je iz svog stana dao po nešto da se hodnik ukrasi, deca su pravila poklone i ostavljala pisma sa željama. Mi se trudimo da te njihove želje i ispunjavamo, kupujemo im paketiće, ove godine devet paketića za osam dečaka i jednu devojčicu. Nisu to veliki paketi, ali deca su zadovoljna i mi ih uvek obradujemo, novac sakupljamo iz mesečnog održavanja zgrade jer uvek jedan deo odvojimo za njih“, kaže Marijana Reljić koja u ovoj zgradi živi već devet godina.

topola 2
Foto: RINA

Ali, to nije sve po čemu je zgrada u ulici Princa Tomislava Karađorđevića 11 drugačija od ostalih, ono što je takođe krasi su sloga i ljubav koja vlada u njoj skoro pola veka, svih 365 dana u godini.

„Iz godine u godinu složno i zajedničkim snagama ulažemo u našu zgradu. Prošle godine smo ugradili nova vrata i interfon sistem, ovde su većinom stariji stanari, na ovaj način su zaštićeniji, takođe je bitno i za ostale jer smo svi skupa bezbedniji. Lokalna samouprava je zainteresovana da nam uvek pomogne, sa izvesnom sumom novca pomogli su nam sanaciju krova, ali ove radove smo investirali iz sopstvenih sredstava. Ovde je dosta penzionera i moram pohvaliti da su se svi uključili i zajednički smo ovo realizovali“, rekao je Đorđe Tešanović, upravnik zgrade.

Oni najstariji koji su ovde stanari više od 40 godina ističu da u zgradi vlada sloga, ljubav i veliko razumevanje i poštovanje. Upravo zbog toga zajednički rešavaju sve probleme i ponosno kažu da svađe tipične za komšije ovde ne postoje.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar