Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U izložbenom prostoru Galerije Risim upriličena izložba "Zveckanje oružjem"

post-title
Foto: Infopress


U izložbenom prostoru Galerije Risim u Čačku prikazana su umetnička dela Sadka Hadžihasanovića,, Zveckanje oružjem“. Izložba je upriličena u saradnji sa Galerijom savremene likovne umetnosti iz Niša, Muzejom rudničko – takovskog kraja i Umetničkom Galerijоm ,,Nadežda Petrović“.

Fotografijaaaa
Foto: Infopress

Inicijator izložbe je istoričar umetnosti, profesor Umetničke škole, Miodrag Danilović.Izložba predstavlja umetnikovu aktuelnu seriju slika, crteža i video radova koji se bave pojmovima rata, oružja, nevinosti. Prikazana su i deca sa oružjem. Sadko kroz stvaralaštvo upućuje poruke koje se odnose na savremeni životni trenutak, lična traumatična Iskustva, a ujedno i iskustva i doživljaje miliona stanovnika naše planete prezentuje kroz kompleksnu vizuelnost savremene figuracije.

Fotografija-3-4_1
Foto: Infopress

Deca koja su se našla na ovim radovima su i žrtve i počinioci nasilja , dok istovremeno učestvuju u dečijim igrama.Sadko Hadžihasanović učestvovao je i na izložbi 13. Memorijala Nadežde Petrović 1984.godine. Životne okolnosti su ga odvele u Kanadu gde živi i radi već tri decenije, a izlaže širom Kanade, SAD i Meksika. Zbirka Savremene umetnosti u galerijskom fondu postala je bogatija za umetnički rad Noćna straža iz 2018. godine koji je galerija dobila na dar od Sadka Hadžihasanovića.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar