Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Predstava ,,Ostrvo“ u sredu na sceni Kulturnog centra Čačak (FOTO)

post-title


Na velikoj sceni Kulturnog centra u Čačku u sredu 18.januara od 20 časova biće izvedena predstava ,,Ostrvo“, po istoimenom romanu Meše Selimovića, a u produkciji Gradskog pozorišta u Čačku. Ovu duodramu igraju glumac Bratislav Janković i glumica Ivana Terzić, koji čine i autorski tim predstave.

Predstava ,,Ostrvo“ tretira svevremene teme, koje Meša Selimović svedenim sredstvima otvara u svom romanu. Priča Ivana i Katarine, bračnog para koji živi na ostrvu postavlja pitanja o ličnim granicama, otuđenosti, slobodi, smislu postojanja, ljubavi i odnosu prema bližnjem.

,,Predstava je kamernog tipa, što znači da je igramo u krugu, dok je publika sa nama na sceni. Ta bliskost daje posebnu draž i niko sa ove predstave ne ode ravnodušan“, istakao je  autor predstave i glumac, Bratislav Janković.

Bratislav Janković

Predstava ,,Ostrvo“ igrana je više od 30 puta, a i dalje ne gubi na aktuelnosti kao i komad ,,Sloboda Čačak“, koji će publika imati priliku ponovo da gleda u februaru.

Gradsko pozorište priprema nove predstave, inspirisane znamenitim ličnostima Čačka, koje će biti premijerno izvedene u okviru projekta ,,Čačak- prestonica kulture 2023“.

Karte za predstavu ,,Ostrvo“  mogu se nabaviti od 9 do 15 časova u Klubu Gradskog pozorišta, kao i pred početak predstave u sredu u Kulturnom centru Čačak.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar