Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiSve je bilo pod vodom, utopile su nam se ovce a tek rođenu jagnjad jedva smo spasili: Dramatična ispovest Gordane iz Živice, Bjelica im uništila domaćinstvo (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Prava drama noćas se odigrala u domaćinstvu porodice Matović iz dragačveskog sela Živice, jer ih je oko pola pet ujutru samo odjednom probudio huk vetra i vodena bujica koja je nosila sve pred sobom. Gordana kaže da se nikad u životu nije ovako uplašila, a ona i njen suprug odmah su krenuli da spasavaju domaće životinje koje su se prve našle na udaru.

1674124722lucani-izlila-se-reka-bjelica-fotorina9
Foto: RINA

"Sve je bilo pod vodom, istrčali smo napolje i videli mrtve ovce i jagnjad. Za njima me duša boli. Ne mogu vam opisati taj osećaj straha i bol u grudima. Potračali smo da da spasavamo šta možemo, skonili životinje koliko toliko na sigurno. Tokom noći se jedna ovca i ojagnjila, pa sam tu jagnjad brzo unela u kuću i umotala u ćebe kako bi preživeli. Strahota jedna neopisiva", kaže krpz plač Gordana za RINU.

1674123342_lucani-izlila-se-reka-bjelica-fotorina4
Foto: RINA

Domaćinstvo porodice Matović na udaru reke Bjelice našlo se i 2016. godine kada im je takođe poplavljena kuća i dvorište, a živina stradala.

"Nismo se nadali da ponovo tako nešto može da se desi. Više ne smemo mirno zaspati. Vode trenutno nemamo, Bjelica je prljava i puna mulja", dodaje Gordana.

Usled izlivanja reke Bjelice ugorženi su i lokalni putevi u nekoliko dragaevskih sela, nadležen ekipe su na terenu a prema dobijenim informacijama pik poplavnog talasa tek se očekuje.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar