Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Osnovna škola „Preljina” proslavila Savindan (FOTO)

post-title
Foto: OŠ „Preljina“


Danas su učenici i radnici Osnovne škole „Preljina“ na osnovu utemeljene vekovne tradicije obeležili škollsku slavu.Osvećenjem slavskog kolača i bogatim kulturno umetničkim programom, koji su spremili učenici viših razreda, uz prisustvo učenika, roditelja i prijatelja škole.

Svaki put kada se okupimo za Savindan podsetimo se značaja i dela našeg prvog arhiepiskopa i prosvetitelja Save. Dan koji nas obavezuje da sebi zadamo neke nove zadatke i ciljeve. I vratimo se unazad da se podsetimo kako je to nekad bilo.

IMG-2fd57d0653cf12f24c44d96cb44df8d4-V

Delo Svetog Save jedna je duhovna čitanka, otvorena knjiga koja prenosi mir i ljubav, smirenost, darežljivost, čovekoljublje, trpeljivost, odanost veri i molitvi koja nas čini celovitim ličnostima. Sveti Sava postao je simbol srpske nacije. Oplemenio je dušu Srbije vrlinama izvornog hrišćansta sa istoka koje je on propovedao na razumljiv način, i tako je nastao poseban vid pravoslavlja – naše Svetosavlje.

IMG-a39e8726aff367dfe8c77371395ab7b5-V

Naučio je svoj narod šta je ljubav, mirenje, praštanje, istinoljublje, čast i dostojanstvo. Za sve što je učinio u oplemenjivanju srpske narodne duše dugujemo mu veliku zahvalnost.

Naša škola se oduvek trudila da korača ovim utabanim stazama Svetoga Save, da bude bolja i uspešnija danas nego juče, a u budućnosti bolja nego danas. Uvek hrabro koračamo i suočavamo se sa novim izazovima znanjem, kreativnošću i stvaralaštvom. Danas nam je više nego ikada potrebna vera u porodicu i školu, utemeljena na iskrenoj saradnji i uzajamnom uvažavanju i poštovanju. Poručio je direktor škole Radojle Čolović u obraćanju prisutnim gostima.

IMG-95a5fabb1354c7d328bfd0ec9683c42a-V

IMG-bcdda88e7d90e178c4fe1aa52e6e3401-V

Svim učenicima i prosvetnim radnicima grada Čačka čestitamo školsku slavu, poručuju učenici i radnici Osnovne škole „ Preljina“.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar