Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiBravo za Arilje: Za svako treće dete u ovoj opštini boravak u vrtiću je besplatan, uvećana i novčana sredstva za vantelesnu oplodnju

post-title
Foto: RINA


Arilje - Borba protiv bele kuge na zapadu Srbije vodi se hrabro i požrtvovano, a u prilog tome govore i nove odluke u opštini Arilje. Na sednici Opštinskog veća doneta je odluka o povećanju sredstava kojim se iz budžeta finansira proces vantelesne oplodnje. 

"Iznos od 300.000 dinara sada je povećan na 400.000, a za tu namenu izdvojeno je dva miliona iz loklanog budzeta, naravno ukoliko bude bilo potrebe uradićemo rebalans i obezbediti i dodatna sredstva ako se prijavi više naših sugrađana. Naš cilj je da ovaj iznos narednih godina još uvećamo i što smo više u mogućnosti da pomognemo bračnim parovima koji se bore za potomstvo", izjavio je za RINU Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje. 

Na sednici Opštinskog veća odlučeno je i da boravak u vrtiću za treće dete bude besplatan. 

"Bez obzira na godine ostalo dvoje dece i da li su i ona u vrtiću ili ne, za treće dete vrtić je besplatan. Možda to i nije neka ogromna finansijska pomoć, ali svakako je još jedan način da pokažemo da vodimo brigu o roditeljima i našim najmlađim. Tako ćemo nastvaiti i u budućnosti", dodao je Maslar. 

RINA

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar