Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Obaveštenje za čačanske ugostitelje od Gradske uprave za inspekcijski nadzor

post-title
Foto: Mediaportal


Gradska uprava za inspekcijski nadzor izdala je Obaveštenja za javnost u vezi sa Odlukom o posebnim uslovima za uređenje i opremanje ugostiteljskih objekata uređajima za odvođenje dima, pare i mirisa.

Obaveštenje prenosimo u celosti:

Skupština grada Čačka donela je Odluku o posebnim uslovima za uređenje i opremanje ugostiteljskih objekata uređajima za odvođenje dima, pare i mirisa („Sl. list grada Čačka“, broj 27/22) – Službeni_list_grada_Čačka_broj_27_855.pdf (cacak.org.rs), koja je stupila na snagu 05.01.2023. godine. Odlukom je propisano da ugostiteljski objekat mora imati uređaje i opremu za odvođenje dima, pare i mirisa i drugih neprijatnih emisija, radi sprečavanja njihovog širenja u okolinu, kao i da sistem za odvođenje neprijatnih emisija, za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, mora biti nezavisan i ne sme biti uključen u zajednički ventilacioni odvod stambenog dela objekta.

Takođe je propisano da ugostiteljski objekat u kome se pripremaju i uslužuju topla i hladna jela, pored sistema za odvođenje dima, pare, mirisa i drugih neprijatnih emisija, mora imati ugrađene filtere na bazi aktivnog uglja, radi eliminacije neprijatnih mirisa, s tim da se filteri moraju menjati na svakih dvanaest meseci od dana ugradnje.

Prelaznim i završnim odredbama Odluke propisana je obaveza pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju ugostiteljsku delatnost i pružaju ugostiteljske usluge da usklade opremanje objekata u kojima obavljaju ugostiteljsku delatnost sa odredbama ove odluke u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove odluke.

Zakonom o ugostiteljstvu („Sl. glasnik RS“, broj 17/2019) propisane su novčane kazne ukoliko ugostiteljski objekat ne ispunjava uslove propisane ovom Odlukom i to:

– Za pravno lice 80.000 – 250.000 dinara,
– Za odgovorno lice u pravnom licu 15.000 – 40.000 dinara,
– Za preduzetnika 60.000 – 200.000 dinara,
– Za fizičko lice 80.000 – 120.000 dinara.

Gradska uprava za inspekcijski nadzor



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar