Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nema blokade autoputa u nedelju, postignut dogovor sa organizatorima

post-title
Foto: GZS


Lučani - Meštani koji su se našli na trasi autoputa od Čačka ka Požezi, Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, Goran Vesić Foto: Glas zapadne Srbije

nezadovoljni eksproprijacijom, visinom i brzinom naplate za svoje parcele i kuće, juče su održali dvočasovnu blokadu autoputa Miloš Veliki u mestu Pakovraće i najavili novu blokadu za nedelju kada se građani vraćaju sa pruženog vikenda.

Međutim, na sastanku koji su održali prestavnici Ministarstva građevine, Puteva Srbije i Grada Čačka sa organizatorima blokade, postignut je dogovor da se poslednjeg dana u nedelje blokada autoputa ne održi.

„U toku razgovora dogovoreno je da oni imaju sastanak u Ministarstvu pravde kako bi tu izneli svoje primedbe koje imaju na brzinu rada sudova i na taj način da pokušamo da se ti problemi rešavaju. Sudovi su nezavisni i oni samostalno donose odluke na koje niko ne može da utiče, a možemo o tome da razgovaramo o tome kojom se to dinamikom radi, i da zamolimo njih da se ti predmeti rešavaju prioritetno. U razgovoru koji smo imali, dogovoreno je da blokade autoputa u nedelju ne bude, i da u kasnijim danima, zajedničkim naporima pokušamo da dođemo do rešenja i time biti zadovoljne sve strane, kazao je ministar građevinarstva Goran Vesić.

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar