Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Do kraja 2025. godine 99 odsto ruralnih područja u Srbiji će imati brzi internet

post-title
Foto: Mediaportal


Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović prilikom sastanka sa ambasadorom Finske u Srbiji Kimom Lahdevirtom i predstavnicima Kompanije Nokia u Srbiji istakao je da će 99 odsto ruralnih područja Srbije do kraja 2025. godine imati brzi internet od 100 magabita u sekundi.

Jovanović je upoznao ambasadora Finske i predstavnike kompanije o aktivnostima Ministarstva u sektoru telekomunikacija, pre svega o Predlogu zakona o elektronskim komunikacijama koji je Vlada Srbije usvojila prethodne nedelje, a koji će se uskoro naći pred poslanicima, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je istakao značaj Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim područjima naše zemlje do kraja 2025. godine, gde će više od 99 odsto domaćinstava imati mogućnost pristupa internetu brzine preko 100 megabita u sekundi.

Na sastanku se, kako se navodi, razgovaralo o planiranju aukcije za implementaciju 5G tehnologije u telekomunikacionu mrežu Srbije, kao i o unapređenju informacionog društva i informacione bezbednosti u našoj zemlji.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar