Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Počinje Zimska škola poljoprivrede u Požegi

post-title
Foto: Infopress


U Požegi se 24. i 25. februara održava deveta po redu Zimska škola za poljoprivrednike “Kako oživeti selo”. Kao i ranijih godina domaćin ovog stručno – naučnog skupa za poljoprivredne proizvodjače je požeška Poljoprivredna škola “Ljubo Mićić” . IPARD fondovi u poljoprivredi, stanje i mogućnosti organske proizvodnje u Srbiji, tehnologija proizvodnje maline na malim površinama, sertifikacija u poljoprivredi, tradicionalna proizvodnja kozjeg sira, medonosno bilje kao pčelinja paša, samo su neke od tema koje će biti prezentovane na ovogodišnjoj požeškoj Zimskoj školi poljoprivrede.

Tradicionalno se Zimska škola poljoprivrede u Požegi organizuje početkom godine kako bi se izmedju ostalog napravila retrpospektiva prethodne poljoprivredne sezone i najavila strategija agrarne politeke za tekuću godinu. Već devet godina pod opštim geslom ”Kako oživeti selo”, Zimska škola poljoprivrede u Požegi ima misiju, kako ističu njeni organizatori, da pronadje način i tehnologiju da pre svega mladi, prioritetno ostanu, ili nadju motiv da se vrate na selo. Kao predavači i ove godine na Zimskoj školi poljoprivrede pozvani su najeminentniji profesori, doktori nauka i stručnjaci poljoprivrednih fakulteta i instituta u Srbiji. Za, dva dana, koliko traje Zimska škola poljoprivrede u Požegi, pored osnovnih smernica agrarne politike za tekuću godinu, prioritet će se dati temama zadrugarstva, novim tehnolgijama, pa organskoj poljoprivredi, ove godine sa akcentom na organsko pčelarstvo. Deo programa ovogodišnje Zimske škole poljoprivrede je i Mini izložba domaće radinosti, a u umetničkom programu učestvuju umetničke sekcije osnovnih škola iz Latvice i Pranjana.

Za prethodno najavljene učesnike Zimske škole poljoprivrede obezbedjen je i smeštaj u internatu Poljoprivredne škole “Ljubo Mićić” iz Požege. Pored resornih ministarstva za poljoprivredu i brigu o selu, pokrovitelji Zimske škole poljoprivrede su grad Užice i opština Požega, Zlatiborski upravni okrug , Regionalna privredna komora i Poljoprivredna savetodavna stručna služna Užce, RRA Zlatibor i Centar za organsku poljoprivredu Užice.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar