Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Užice: Mural za psa Baćija

post-title
Foto: Infopress


Pas Baći, ljubimac i maskota užičkog naselja Krčagovo, koji je nedavno otrovan dobio je svoj mural. Za njim su tugovali i mladi i stari pa nije ni čudo što su se meštani veoma brzo organizovali i sakupili novac za mural sa njegovim likom. Od vernog psa sinoć su se oprostili i sa bakljadom. Možda o ovom gestu najbolje govore i reči ispisane na muralu: „Za sve pse Krčagova koji su osetili ljudsko zlo. Oprostite nam!“.

565_1805_01.MP4.00_00_03_10.Still001
Foto: Infopress

Baći je bio kućni ljubimac porodice Dimitrijević iz Krčagova i iako je imao već 11 godina, mogao je svoj pseći život još da živi. Ali zadesila ga je zla sudbina, ili bolje reći ljudska ruka greha. Jovana Dimitrijević vlasnica psa kaže:

- Baćija smo udomili kada je imao samo mesec dana. Vremenom je zavoleo sve ljude okolo i nismo ga vezivali jer jednostavno nije mogao da živi zatvoren. Tog dana su nas zvali oko 19 časova da dođemo po njega. Došli smo misleći da je lažna uzbuna. Ali on je dahtao, bilo mu je jako loše, bili smo sa njim poslednjih par sati i to je trajalo da ponoći. Vetarinar je rekao da moramo hitno doći kod njega zato što je u veoma lošem stanju i da su sekudne u pitanju. Mislili smo da je srce u pitanju, ali se ispostavilo da je otrovan. Veterinar je rekao da mu nije bilo spasa, da taj otrov izmuči organizam, veoma je toksičan i rekao je da je problem da ga je tog dana neko dete pomazilo i to dete bi se otrovalo.

Meštani kažu da je to bio divan pas koga su svi dobri ljudi voleli. Miljenik čitavog komšiluka ali i većine prolaznika. Posebno su ga volela deca .I nisu samo deca uživala u Baćijevom društvu. I starijima je bio kao član porodice. Nenad Ljubičić ističe da im je bio mezimac:

- Nikada nije zalajao na čoveka, na dete, nikoga nije napao. To je pas koji je voleo svakoga.

565_1806_01.MP4.00_00_03_14.Still001
Foto: Infopress

Borivoje Đokić takođe ističe sve vrline omiljenog Baćija:

- Za mene i sve nas ovde koji smo ovde, on je bio naš brat. On je bio pas svih nas, iako je imao svog vlasnika, ali on je bio za sve nas tu, a i mi za njega.

Svi koji su ga voleli i želeli da sačuvaju sećanje na njega, pokrenuli su akciju, prikupili sredstva i oslikali mural za Baćija. Zaslužio je kažu, i to je najmanje što su posle svega mogli da učine.

Meštani Krčagova neće stati samo na ovom. Već su pokrenuli akciju i za donacije kako bi svom ljubimcu podigli bistu koja će biti još jedna trajna uspomenu na omiljenog kućnog ljubimca, ali i opomena da se ovakve stvari više ne dešavaju.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar