Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Isporuku merkantilnog kukuruza čačanskim poljoprivrednicima pomaže grad

post-title
Foto: Infopress


Grad Čačak opredelio je iz tekućih budžetskih rezervi 8,4 miliona dinara za transport merkantilnog kukuruza iz Banata poljoprivrednicima čačanskog kraja koji je obezbedila Vlada Srbije. Sledi raspisivanje javnog poziva za prevoznika koji će da doveze i džakira kukuruz u magacine Autoprevoza u Konjevićima.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da će merkantilni kukuruz poljorivredni proizvođači preuzeti u narednih 60 dana.

Pravo na merkantilni kukuruz na području Čačka ostvarilo je oko 1000 proizvođača mleka. Gradska uprava za lokalni ekonomski razvoj pozivaće poljoprivrednike za preuzimanje hrane za stoku , a prioritet će imati najudaljeniji proizvođači.

,,Posle današnje odluke mi raspisujemo javni poziv za prevoznika, odnosno izvođača koji će ne samo prevesti , već će i džakirati i pripremiti za isporuku kukuruz. Ono što smo dogovorili sa Autoprevozom i Kavimom je da kukuruz bude smešten na njihovoj lokaciji u magacinima u Konjevićima i onda ćemo sukcesivno isporučivati“, rekao je Todorović. Oko 1000 tona kukuruza stići će iz Erdevika za poljoprivrednike sa područja koje pokriva PSSS Čačak . Na taj način hrana će biti obezbeđena za oko 8000 grla stoke koliko su prijavili stočari koji primaju premije za mleko . U PSSS Čačak podeljena su rešenja svim poljoprivrednicima, samo se čeka isporuka.

,,Dosta su velike količine za Čačak i Gornji Milanovac . Otprilike je to po 400 tona da se rasporedi.Arilju pripada oko 240, 250 tona i Lučanima oko 300 tona“, podseća savetodavac Milan Damljanović. Svaki poljoprivrednik koji ima pravo na pomoć države za ishranu stoke dobiće po 240 kilograma kukuruza po grlu. Vlada republike Srbije obezbedila je oko 664 tone merkantilnog kukuruza za ishranu mlečnih krava čija je vrednost oko 30 miliona dinara.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar