Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Priručnik za senzorno ocenjivanje kvaliteta jakih alkoholnih pića predstavljen Čačanima

post-title


U Gradskoj biblioteci u Čačku ove sedmice predstavljena je knjiga Priručnik za senzorno ocenjivanje kvaliteta jakih alkoholnih pića autora Ninoslava Nikićevića, penzionisanog profesora Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu . Izdavač dela je čačansko Naučno voćarsko društvo . Senzorna ocena je završni postupak koji treba da pokaže šta je proizvedeno, odnosno kakav je kvalitet rakije koja će se nađi pred potrošačima. Knjiga profesora Nikićevića daje između ostalog odgovore na pitanja šta bi svako od konzumenata trebalo da potraži u rakiji bez obzira da li je ona od voća, grožđa , žita ili je reč o nekom drugom alkoholnom piću . Profesor Branko Popović , član Komisije za ocenu jakih alkoholnih pića na skoro svim manifestacijama ovakvog tipa u Srbiji i šire i jedan od recenzenata knjige, kaže da je kvalitet svih voćnih rakija u porastu. Međutim, s obzirom da je sve veća proizvodnja alkoholnih pića , postoji opasnost da ovaj parametar bude doveden u pitanje.

,,Sa uključivanjem velikog broj a ljudi u ovu proizvodnju postavlj a se jedna zamk a pred našu proizvodnju voćnih rakija i nekih drugih jakih alkoholnih pića da ponovno ne skliznemo u prosečan kvalitet . Ono na šta bih ja apelovao proizvođačima je da bez obzira na količine koje proizvode uvek održe vrhunski kvalitet koji je postignut i podignut u poslednjih 30 godina na čemu intenzivno radimo „, rekao je profesor Popović.

Priručnik za senzorno ocenjivanje kvaliteta jakih alkoholnih pića je deveta knjiga profesora Ninoslava Nikićevića . Predstavlja krunu njegovog dosadašnjeg rada i tima tehnologa koji se bave problematikom jakih alkoholnih pića na čijem je čelu profesor Branko Popović sa Instituta za voćarstvo u Čačku.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar