Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čitava varošica živi za pet dana Sabora trubača u Guči, Dragačevci predstavili svog keca u rukavu na Sajmu turizma (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Lučani - Sajam turizma je u toku, a priliku da se pokažu u najboljem svetlu nisu propustili ni predstavnici opštine Lučani koji i te kako imaju svog keca u rukavu. Sa puno ponosa i entuzijazma predstavili su ovogodišnji 62. Sabor trubača u Guči koji je već zakazan za period od 11. do 13. avgusta.

- Ako se po jutru dan poznaje ovogodišnji Sabor trubača biće više nego posećen. U tim danima sabora u našoj maloj varošici traži se krevet više. Domaćini već sada rade na proširenju i poboljšanju smeštajnih kapaciteta i mnogo je veća zainteresovanost za kategorizaciju objekata kako bi ugostili što više saboraša, kazala je za RINU, Alkensadra Mitrović direktorka TO Dragačevo.

1677338891_beograd-sajam-promocija-dragacevo-truba-fotorina6

Ovogodišnji Sabor trajaće pet dana, festival će potrajati tri a dva dana pred samu trubačku feštu organizatori su pripremili dva trubačka koncerta kao zagrevanje. Pripreme su već u toku , a kako kažu u TO Dragačevo potrudiće se da i ove godine to bude manifestacija za pamćenje, koja čuva tradiciju duže od pola veka.

Osim čuvenog Sabora trubača na Sajmu turizma u Beogradu Dragačevci su plasirali i ostale svoje adute. Nestvarna prirodna bogatstva, kulturno-istorijsko nasleđe, ali i manifestacije poput Hajduk-festa i Sabora rokenrola.

1677338891_beograd-sajam-promocija-dragacevo-truba-fotorina5

Poslednjih meseci ulaganja u razvoj turizma na teritoriji naše opštine su veća nego ikada pre. Ono što će biti naš dodatan adut jeste blizina auto-puta kada se završi deonica do Požege, stoga će se u Lučane brže i bezbednije stizati. Takođe, velika ulaganja u Ovčarsko-kablarsku klisuru biće veliki vetar u leđa i našim turističkim delatnicima, rekao je Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar