Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Evo kada će se krenuti sa pretvaranjem Ulice Župana Stracimira u pešačku zonu

post-title


Rekonstrukcija Ulice župana Stracimira i njeno pretvaranje u pešačku zonu počeće kada bude završena deonica Bulevara vojvode Putnika do Birčaninove ulice, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Kada se završi pomenuta deonica Bulevara vojvode Putnika sledi raspisivanje javnog poziva za izvođača radova za Ulicu župana Stracimira, ali pre toga će biti raspisan javni poziv za rekonstrukciju Ulice cara Dušana od Gospodar Jovanove do Kralja Petra.

– Ne možemo raditi sve paralelno jer će biti velike gužve u gradu. Ostavićemo kružni tok kod Autobuske stanice i Železničke ulice da bi taj deo grada mogao saobraćajno da funkcioniše direktno u Bulevar vojvode Putnika – naveo je Todorović.

On je objasnio i kako će funkcionisati saobraćaj kada Ulica župana Stracimira postane pešačka zona.

– Hajduk Veljkova ostaje u tom delu jednosmerna od Lomine do Kuželjeve. Kuželjeva će takođe biti jednosmerna ka kružnom toku kod “Solida“. Tu će biti sa leve strane 17 parking mesta koje gubimo u Ulici župana Stracimira. Dakle, završavama Cara Dužana, Bulevar vojvode Putnika do Birčaninove ulice, idemo u eksproprijaciju objekata sve do Nemanjine ulice. Nadam se da ćemo to završiti do leta. Sledi most preko Lozničke reke i u završnoj fazi bulevar treba da se završi sa kružnim tokom kod Nemanjine ulice – naglasio je gradonačelnik Čačka.

Moravainfo



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar