Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kadeti Borca ubedljivi u susretu sa Vojvodinom

post-title
Foto: Lejča photography


U sastavu 16. kola Triglav kadetske lige Srbije tim koji sa klupe predvodi Vladimir Zlatanović dočekao je na parketu Dvorane kraj Morave novosadsku Vojvodinu. Posle nešto duže pauze i odmora koji je prijao kadeti crveno-belog kluba su bili dominantni kod kuće, tako da su bez mnogo muke i peripetija savladali vršnjake iz Vojvodine. Kada je stavljena tačka na utakmicu, rezultat je glasio 99:70 (26:12; 24:24; 27:22; 22:12).

Bolji početak pripao je Borcu, koji je napravio mini-seriju 6:0. Vojvodini je bilo potrebno skoro tri minuta da poentira. A kada je to i učinila, bilo je sa linije za slobodna bacanja. Od tog momenta oba sastava su ušla u košgetersku sušu, koju je posle nekog vremena prekinuo Radović dobrim prodorom. Zatim je Ivković vezao pet poena, tako da je Borac ponovo ušao u pravi ritam, pa je čak došao i do prve dvocifrene prednosti (15:5). Trener Vojvodine je tražio tajm aut, ali to mu nije puno pomoglo, jer je domaćin nastavio u svom stilu, pa je čak povećao suficit na +16 (22:6). Gosti tu ništa nisu mogli…

Drugi kvartal krenuo je u ujednačenom ritmu, što je više pogodovalo Borcu, koji je posedovao kapital iz prvog dela. Igralo se koš za koš, tako da nije bilo neke suštinske promene stanja na semaforu. Tek nakon tri minuta nadmudrivanja Vojvodina je došla do nekoliko učinkovitih ofanziva, tako da je uspela da smanji deficit na svega šest poena (30:24). Reagovao je Bugarčić trojkom, tako da se i Borac malo trgao. Ubrzo je domaćin vratio prednost od dve cifre, koju je ljubomorno čuvao do odlaska na veliki odmor.

Baš kao početak prvog, tako je i start drugog poluvremena bio berićetniji za Borac, koji je konstantno imao dvocifrenu prednost. Istina, imala je Vojvodina svoje momente, ali to nije bilo ni blizu dovoljno da se ugrozi rival. Čačani su iskoristili odsustvo napadačkog potencijala u redovima Novosađana, pa su vremenom došli do +25 (75:50). Jedino što je Vojvodina uspela do okončanja treće deonice bilo je da malo smanji deficit. Ali to je bilo sve.

Odlučujući deo igre Borac je započeo sa jasnom namerom da u uvodnom delu stavi tačku na pitanje pobednika. S druge strane, Vojvodina je pokušavala na sve načine da nešto promeni. Ali u svom naumu više uspeha je imao domaćin, koji je sve vreme imao zavidan kapital na svom kontu. A kako je vreme neumitno prolazilo, Čačani su bili sve bliži pobedi. Na kraju, pretpostavke su se i obistinile, pa je kadetski sastav Borca zabeležio još jednu ubedljivu pobedu u takmičenju.

Borac Mozzart je do pobede predvodio Petar Radović sa 24 poena. Dvocifreni učinak imali su još Đorđe Bugarčić, koji je postigao 16, Vasilije Stojić je ubacio 13, Dušan Erić 12, dok je Strahinja Dragićević dodao 11 poena. Kod Vojvodine se istakao Dimitrije Kondić sa 14 poena.

Borac Mozzart: B. Erić, Bugarčić 16, Dragićević 11, D. Erić 12, Ivković 7, Radović 24, Bjelić 8, Aleksić, Medić 6, Petrović, Stojić 13, Đekić 2.

Vojvodina: Gikić 2, Mantok, Vukonjanski 2, Grba 2, Vojinović 11, Bojbaša 12, Kokai 7, Kondić 14, Ušljebaka 12, Kalem 8, Todorović, Živković.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar