Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac - grad sa bogatom turističkom ponudom

post-title
Foto: Press služba


Na 44. Sajmu turizma u Beogradu koji je ove godine nosio slogan „Kad je odmor nije teško“, učestvovalo je 350 izlagača, a Kina je bila zemlja partner. Turistička organizacija Opštine Gornji Milanovac je tokom sajamskih dana, kroz dinamičan i sadržajan koncept promovisala naš grad, njegove znamenitosti, kulturno-istorijko nasleđe, muzičke događaje, prirodne potencijale i etno domaćinstva.

-Od otvaranja Sajma u sredu, kada je Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije posetio naš štand, imali smo četiri aktivna i dinamična dana da promovišemo našu opštinu. Iako je jedan od najmlađih gradova,koji ove godine slavi 170 godina od osnivanja, Gornji Milanovac zaista ima šta da ponudi. Organizovali smo dan koji je bio posvećen Saboru violinista u Pranjanima, gost nam je bila Lepa Lukić koja je zaštitno lice ovogodišnje manifestacije. Subota je bila dan za promovisanje 15. Srpskog festivala svetske muzike za Dan naše opštine. Među brojnim posetiocima i gostima, na štandu je bila i Miss turizma 2023. godine, Anastasija Murić. Posetioci su prilično pozitivno reagovali i rekli su da smo "jedno divno iznenađenje". Mi smo iskoristili ove dane da medijski ispromovišemo grad na pravi način i da predstavimo ono čime raspolažemo, jer se dosta ulaže u razvoj etno turizma. Promovisali smo i naše domaćine, a ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Mišić iz domaćinstav "Zavičaj" iz Trudelja i Nešovićima iz apartmana "Lunija" iz Lunjevice koji su doprineli promociji seoskog turizma, na štandu. Jedan od ovogodišnjih ciljeva Turističke organizacije Gornji Milanovac je i razvoj aktivnog turizma, jer imamo bogate šumske sisteme na Rudniku, Vujnu, Ostrvici. Mi smo sa našim Planinarskim društvom ušli u obeležavanje staza, ali ono zbog čega je Sajam dobar je, što smo stupili u kontake sa organizacijama koje rade biciklističke staze u Srbiji i dogovorili da jedna od tih tura ide upravo kroz našu opštinu, što znači popunjavanje kapaciteta na seoskom području i promovisanje zdravih stilova života, posebno za ljude iz urbanih sredina- rekla je Nevena Obradović, direktorka Turističke organizacije Opštine Gornji Milanovac.

Srpski Festival svetske muzike, jedan od obeležja grada ove godine slavi 15 godina. Organizatori za ovaj mali jubilej najavljuju još raznovrsniji program u kome će, između ostalih, nastupiti Divanhana, Bajaga i instruktori.

Mislim da će ove godine festival pokazati zašto je grad-festival. Program će početi 19. aprila, matineom ispred Muzeja Rudničko-takovskog kraja. Imaćemo goste iz Italije, Norveške, a ono što sa ponosom mogu da istaknem je, da smo sa opštinom Gornji Milanovac u program za Dan opštine uvrstili "Takovski kros". Imaćemo sportske i muzičke aktivnosti na Gradskom trgu, Kabare sa Kulturnim centrom, kao i predstavu "Kafana na Balkanu" koja je izazvala odlične utiske kod publike -rekao je Aleksandar Raković, tehnički direktor Srpskog festivala svetske muzike.

Na 15. Srpskom festivalu svetske muzike, očekuje se i nastup orkestra „Stari grad“ koji ovu manifestaciju prati od njenog osnivanja.

Izvešćemo nekoliko pesama sa prvog albuma "Nebo iznad starog grada", a publici ćemo prirediti i iznenađenje, jer će nastupiti i naši bivši članovi, pa pozivam sve ljubitelje akustičnog zvuka i dobre muzike na Festival - dodao je Aleksandar Erović iz orkestra„Stari Grad.“
Dobar bluz i dobri gudači čine čudo. Saradnja gudačkog kvarteta Dinamica music sa norveškim bluz bendom započeta je prošle godine tokom Festivala, a ove godine najavljuju zajednički nastup 22. aprila u 20 sati.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar