Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Propisani posebni uslovi za uređenje i opremanje ugostiteljskih objekata

post-title
Foto: Infopress


Odlukom koju je donela Skupština grada Čačka propisani su posebni uslovi za uređenje I opremanje ugostiteljskih objekta uređajima za odvođenje dima, pare I mirisa. Prema ovoj odluci propisano je da sistem za odvođenje neprijatnih emisija za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim I stambeno-poslovnim zgradama mora biti nezavisan, I ne sme biti u okviru zajedničkog ventilacionog odvoda stambenog dela objekta.

,,Odlukom je propisano da ugostiteljski objekat u kome se pripremaju topla I hladna jela, pored sistema za odvođenje dima, pare I mirisa kao I drugih neprijatnih emisija mora da ima I ugrađene filtere na bazi aktivnog uglja”, rekao je načelnik GU za inspekcijski nadzor, Igor Krivokapić.

Nadležni ,napominju da je u cilju eliminacije neprijatnih mirisa važno da se filteri menjaju na 12 meseci od dana ugradnje. Prelaznim I završnim odredbama Odluke propisana je I obaveza koja se odnosi na pravna lica I preduzetnike da usklade opremanje objekata u kojima se obavljaja ugostiteljska delatnost u roku od šest meseci od stupanja odluke. Odluku je donela Skupština grada na predlog GU za urbanizam.

Zakonom o ugostiteljstvu propisane su novčane kazne za ugostiteljske objekte koji ne ispunjavaju uslove propisane ovom Odlukom . Naime, kazna za pravna lica je od 80.000 do 250 000 dinara, za preduzetnike od 60.000 do 200.000 dinara, dok je za fizička lica od 80.000 -120 .000 dinara.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar