Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Raspisani konkursi Disovog proleća: Nagrada za najboljeg esejistu podrazumeva diplomu i novčani iznos

post-title
Foto: RINA


Čačak - Povodom 60. Disovog proćea, Gradska biblioteka grada Čačka koja i nosi ime Vladislava Petkovića Disa kao i Odbor Disovog proleća raspisali su konkurs za rukopis za prvu pesničku zbirku napisanu na srpskom jeziku, autora starosti do 31 godine.

Pobedniku konkursa, koga će odrediti tročlaniu žiri pripašće plaketa „Mladi Dis” i pravo da mu Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” objavi prvu pesničku knjigu u ediciji „Tokovi”.

Konkurs za nagradu „Mladi Dis” otvoren je do 21. aprila tekuće godine, a rezultati će bizi objavljeni najkasnije 22. maja.

Autori dostavljaju rukopise za konkurs u elektronskom dokumentu potpisane šifrom, sa najmanje 30 pesama na srpskom jeziku. Rešenje šifre šalje se u posebnom elektronskom dokumentu u kome će se pored imena i prezimena autora navesti i potpuni kontakt podaci. Rukopisi se šalju na imejl adresu diskonkursi@gmail.com.

Pored pesničkog raspisan je i Konkurs za eseje o pesniku Vladislavu Petkoviću Disu ili odjecima njegove poetike u opusu laureata Disove nagrade. Pravo učešća na ovom konkursu imaju mladi književni kritičari, studenti, postdiplomci i učenici srednjih škola.

Nagrada za najboljeg esejistu podrazumeva diplomu i novčani iznos, a biće mu uručena na završnoj svečanosti 60. po redu Disovog proleća.

Autori dostavljaju rukopise za konkurs dužćine jednog autorskog tabaka, do 30.000 karaktera u elektronskom formatu, takodje potpisane šifrom.

Rezultati i ovog konkursa biće poznati istog datuma kada će biti objavljeni i rezultati Konkursa za nagradu „Mladi Dis”.

Inače, kulturna manifestacija „Disovo pokrenuta je 1964. godine i predstavlja zaštitni znak kulture grada na Moravi.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar