Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Međunarodni dan stomatologa

post-title
Foto: Infopress


Na dan kada se obeležava Međunarodni dan stomatologa važno je ukazati na značaj zdravlja usta I zuba.  Iako, se ova profesija u skladu sa  savremenim tokovima menjala,osavremenjivala  istraživanja pokazuju da Srbi ne idu redovno kod zubara,  više od 700 .000 građana   u vilici nema nijedan zub.

Osim Međunarodnog dana stomatologa obeležava se I Nedelja zdravlja usta I zuba u cilju  da se građani informišu  o metodama za sprečavanje oralnih bolesti   s obzirom na to da pokvareni zubi  uzrokuju bolesti srca, pluća, a često I infekcije .

Međunarodni dan stomatologa obeležava se I kako bi se ukazalo  na značaj intenziviranja  zdravstveno vaspitnog rada na temu zdravlja zuba , a posebno  među mladom populacijom.

Ne sme se zanemariti podatak dobijen iz istraživanja Instituta za javno zdravlje koji ukazuje da svaki drugi građanin naše zemlje nema naviku da vodi dentalnu higijenu, zbog toga je važno da se  kroz različite programe češće podseti javnost   da su oboljenja usta I zuba posledice loše oralne higijene.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar