Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiŠta nam donosi nova opcija Instagram Channels?

post-title


Mark Zuckerberg je nedavno najavio pokretanje nove funkcije na Instagramu - Channels – koji će korisnicima omogućiti deljenje tekstualnih objava i anketa, kao i komunikaciju sa pratiocima. Tim kompanije Meta obećao je da će novi format u narednim mesecima biti dostupan svim korisnicima.

Ovaj alat se već koristi na drugim čet servisima i platformama, kao što je Telegram. Stručnjaci kompanije Kaspersky pripremili su kratak vodič ispunjen savetima kako bi pomogli korisnicima da sačuvaju svoje lične podatke i ne nasednu na prevare.

Kanali su sjajan alat za blisko povezivanje sa publikom. Ipak, kada su u pitanju lični podaci, dodatna predostrožnost nikada nije na odmet.

Ne otvarajte sumnjive linkove u kanalima i ne preuzimajte nepoznate datoteke. Prevaranti su sve mudriji i inventivniji, te maskiraju zlonamerne datoteke ili veb-stranice tako da liče na sasvim obične stvari kao što su stranice za prikupljanje statistike kanala ili prezentacije sa predlogom za saradnju. Kroz datoteke i slične fišing stranice prevaranti mogu dobiti pristup vašim ličnim podacima, uključujući bankovne podatke i podatke o nalogu.

Ovde vam od velike koristi može biti pouzdano bezbednosno rešenje koje vam neće dozvoliti da unesete takvu veb lokaciju ili otvorite zlonamernu datoteku.

Dvofaktorska autentifikacija i jaka lozinka su dobro obezbeđenje

I dalje važi staro ali zlatno pravilo da koristite jaku, jedinstvenu lozinku, koja može drastično smanjiti rizik od gubitka ličnih podataka sa onlajn naloga, posebno kada zaštitu pojačate dvofaktorskom autentifikacijom.

Kreiranje jake lozinke nije toliko teško koliko se možda čini. Važno je dabude jedinstvena. Najsigurnija opcija je menadžer lozinki koji kreira snažne lozinke za sve naloge i koje, njabolje od svega, ne morate sami pamtiti. U ovom slučaju, korisnici treba da smisle samo jednu snažnu i jedinstvenu "master" lozinku za ovu aplikaciju.

Ne zaboravite da proverite podešavanje privatnosti naloga

Iako kanali sakupljaju široku publiku i omogućavaju vam da uspostavite nova poznanstva i diskutujete o različitim temama, najbolje je da prvo proverite postavke privatnosti samog Instagram naloga. Možete početi proverom da li je nalog "javan" ili ne, odnosno da li pretraživači mogu "videti" podatke na ličnim nalozima i prikazati ih u rezultatima pretrage ili ne mogu.

Korisnici Instagrama mogu sami da konfigurišu ovu postavku, a Kaspersky Privacy Checker im može u tome pomoći. Skrivajući se od algoritma za pretragu, korisnici povećavaju nivo privatnosti svojih podataka i smanjuju mogućnost da bilo ko sa pristupom internetu pronađe njihov telefonski broj ili kućnu adresu.

 

IT/TelekomunikacijeKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar