Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održana 62. sednica Gradskog veća Grada Čačka

post-title
Foto: Press služba


Danas je održana 62. sednica Gradskog veća Grada Čačka sa 17  tačaka dnevnog reda. Na sednici je usvojen predlog Strategije razvoja kulture Grada Čačka za period od 2023. do 2027. godine, kao veoma važan strateški dokument, istakao je gradonačelnik Čačka i predsednik Gradskog veća Milun Todorović.
 
-Strategija opredeljuje razvoj kulture grada Čačka u narednih pet godina. Radni tim na čelu sa gradskim većnikom prof.dr Milošem Papićem, koji čini šest članova, je osam meseci radio na izradi Strategije, zajedno sa direktorima i zaposlenima u kulturnim ustanovama - rekao je Todorović.
 
Na sednici su usvojeni izveštaji o radu Kulturnog centra Čačak za 2022. godinu, poslovanju ustanove za fizičku kulturu SC "Mladost", kao i radu Centar za stručno usavršavanje Čačak. Većnici su usvojili  i rešenja o izaradi planskih akata za detaljnu regulaciju za groblje u Lipnici i groblje u Viljuši.
 
Na ovoj sednici Gradskog veća usvojena su rešenja o eksproprijaciji objekata i zemljišta na trasi Sinđelićeve i Birčaninove ulice, kao i zemljišta koje je namenjeno za izgradnju hipodroma.
 
-Nakon isplate objekata i zemljišta, možemo početi izgradnju Sinđelićeve ulice, koja će se spojiti sa Ulicom vojvode Stepe. Nakon šest godina, napokon smo došli u situaciju da usvojimo i rešenje o eksproprijaciji i isplati zemljišta za hipodrom u Čačku. To je površina od oko 30 hektara na 140 parcela u Preljini. Kada se izvrši isplata, počeće prva faza izgradnje hipodroma i verujem da će to biti jedan od najlepših i najuređeniji hipodroma u našoj zemlji - rekao je Todorović.
 
Na ovoj sednici Gradskog veća, većnici su usvojili rešenje o utvrđivanju ekonomske cene letovanja dece u odmaralištu "Ovčar" u Ulcinju za ovu godinu. Ekonomska cena za osnovce je 21.800 dinara, dok je 18.000 za predškolce. Iznos za treće i svako naredno dete, koji se od prošle godine odnosi na decu koja pohađaju osnovnu školu do osmog razreda, iznosi 12.000 dinara.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar