Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Strategija razvoja kulture grada Čačka

post-title
Foto: Infopress


Najvažniji ciljevi  u Strategiji  razvoja kulture grada Čačka odnose se na unapređenje rada ustanova kulture, učešće mladih kao i promotivne aktivnosti, istaknuto je na javnoj raspravi. U prethodnim mesecima sprovedene su ankete, a rezultati su pokazali da mladi nisu zadovoljni  kulturnom ponudom.

U okviru izrade Strategije razvoja kulture grada Čačka održano je 12 fokus grupa  sa 73 učesnika. Intervjuisani su direktori ustanova kulture i predstavnici školskog parlamenta.  Istraživanje je obuhvatilo 591 učesnika . Značajan segment ankete su mladi koji smatraju da treba da budu aktivno uključeni u kreiranju I realizaciji kulturnih programa.

,, Ideja je da se napravi pozorišni festival za mlade”,  rekla je Bogdana Opačić, istraživač u  Zavodu  za proučavanje kulturnog razvitka.

- Na osnovu prikupljenih saznanja iz Strategije biće urađen i Akcioni plan u kome će se detaljno predočiti rokovi i aktivnosti svih definisanih mera koje će doprineti razvoju kulture grada Čačka, istakao je član Gradskog veća, Miloš Papić.

U okviru Strategije koja se odnosi na period od 2023-2027.godine obuhvaćeni su i programi koji su planirani za tekuću godinu  u kojoj je Čačak poneo i laskavo priznanje Nacionalna prestonica kulture.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar