Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Evo dokle je stigla izgradnja deonice autoputa Pakovraće-Požega (VIDEO)

post-title
Foto: Screenshot/YouTube Putevi Srbije


Nakon poboljšanja vremenskih uslova nastavljaju se radovi na izgradnji autoputa E-763 Miloš Veliki, deonica Pakovraće-Požega, navedeno je na sajtu Puteva Srbije.

- Karakteristično za ovu deonicu je što prolazi kroz veoma težak geografski teren koji zahteva izgradnju brojnih mostova i tunela - ističe se.
 
U toku je izgradnja dva tunela, Munjino brdo i Laz koji su projektovani sa po dve odvojene tunelske cevi. Izgradnjom ove deonice skratiće se putovanje od Čačka do Požege, sa dosadašnjih 45 na 20 minuta.
 
Na petlji Preljina, autoput Miloš Veliki biće spojen sa Moravskim koridorom, odnosno budućim autoputem E-761, Preljina-Pojate, preko kojeg će biti povezan i sa autoputem E-75 Beograd-Niš.
 
- Autoput od Preljine do Požege imaće veliki značaj za povezivanje Srbije i regiona, jer predstavlja nastavak autoputa Miloš Veliki ka granici sa Crnom Gorom, ali je i deo budućeg autoputa Beograd-Sarajevo, pošto od Požege preostaje da se izgradi još oko 60 km autoputa do granice sa Bosnom i Hercegovinom - navedeno je.
 


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar