Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Poptuno paralisan saobraćaj na auto-putu Miloš Veliki, kolaps nastao u Pakovraću

post-title
Foto: RINA


 

  Čačak - Tokom popodnevnih sati potpuno je paralisan saobraćaj na auto-putu Miloš Veliki u blizini petlje Pakovraće, jer su meštani nezadovoljni eksproprijacijom zemljišta usled izgradnje od Preljine do Požege blokirali saobraćajnicu u 16 časova. U oba smera stvorene su kilometarske kolone vozila u kojima su se našli autobusi, šleperi i putnička vozila.

- Znam da su ranije blokade bile nedeljom, a ne radnim danima. Kod Pakovraća nas je sačekao pravi kolaps, mislim da će tako biti i kad se nastavi prema Užicu zbog količine vozila koja čekaju da nastave put, kaže za RINU jedan od vozača koji se zatekao na licu mesta.

Meštani koji su blokirali saobraćajnicu ističu da je ovo možda i jedini način da skrenu pažnju nadležnih na njihov problem. Kako su rekli okupljeni, dogovor oko cene zemljišta je postignut sa direktorom JP "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom, a sada je sve na Vladi, da taj dogovor i potvrdi.

- Nadamo se da će nadležni čiti naš vapaj i ispraviti nepravdu koja nam je učinjena. Ta zemlja je nama sve što imamo, ne samo da na njoj živimo već nam je ona i jedini izvor prihoda. To treba da razumeju i prihvate ljudi koji sede na pozicijama sa kojih se odlučuje naša sudbina. Nadamo se da nećemo opet biti iznevereni, dodao je jedan od učesnika protesta.

Za nedelju, 12. Mart je takodje najavljena nova blokada.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar