Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiPosle ogromnog snega ostalo je blato, ali Učo legenda ne gasi svoju ljutu mašinu: Ovako izgleda putovanje u čuvenoj Ladi Nivi kroz planinske vrleti (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Ivanjica - Veliki snegovi na Goliji polako se tope, ali ni sada kad nema olujnih smetova čuveni učo ne gasi svoju mašinu. Lada Niva krstari udaljenim seoskim sokacima kako bi prevezla vredne đake od kuće do škole. Uprkos teškim uslovima i lošim putevima, zahvaljujući direktoru škole Vidosavu Kolareviću redovni su na nastavi u OŠ "Milan Vučićević Zverac" u Bratljevu. Dnevno u tri ture pređe preko stotinu kilometara planinskim vrletima, a roditelji ove dece mnogo su mu zahvalni.

- Imamo direktora što ga nema niko. Ja sam nekada išao sa kobilom i pravio prtinu da bi deca otišla do škole, četiri puta sam išao dnevno da bi se održala prtina po dubokm snegu. Od kako je od počeo da dolazi kolima, sada skoro do naših kuća dolazi i čistač. Mnogo nam znači, što decu bezbedno možemo da pošaljemo u školu, jer ovde je prioroda surova, kažu za u glas roditelji Zorica i Miroslav Jelić.

U ovoj posebnoj Ladi Nivi nikad nije dosadno, priča se o svemu, a neretko se i obnavlja i preslišava gradivo. Uču je puno srce kad neko od njih dobije peticu. Tokom putovanja do škole neizostavan je i čas prirode i društva, pa neretko Vidosav mališanima objašnjava sve o planinama pored kojih prolaze, o zemljištu, načinu života.

1678377187_ivanjica-ucitelj-uco-jezdi-ladom-nivom-fotorina7

Naš put do škole slobodno se može reći da liči na onu dobro poznatu "preko sedam brda i preko sedam gora". Ali, sve to sa sobom nosi i mnoge dobre stvari. Oni su divna i vaspitana deca koja već od malih nogu shvataju značaj škole i obrazovanja. I sam sam bio đak pešak i znam kako je to teško, pa mi je drago što mogu na ovaj način da im olakšam. Oni to vraćaju na najbolji mogući način i sa mnogo petica, priča kroz osmeh Učo legenda.

1678377187_ivanjica-ucitelj-uco-jezdi-ladom-nivom-fotorina6

Dobra organizacija, sloga i međusobno poštovanje su principi po kojima radi ova mala osnovna škola u planinskom selu Bratljevo. Zaposleni ne štede reči hvale za svog direktora koji ne samo da dovozi i odvozi đake, već ih sve drži sve na okupu, i svi su, kako kažu, kao jedna velika složna porodica. Stoga nema dileme da će ova deca imati jednu od najlepših uspomena iz detinjstva.

1678377187_ivanjica-ucitelj-uco-jezdi-ladom-nivom-fotorina2

 RINA

 

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar