Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Martovski sneg se ne šali, obeleli planinski vrhovi na zapadu Srbije: Putari u pripravnosti, vozačima se savetuje veliki oprez ako kreću prema ski-centrima

post-title
Foto: RINA


Užice - Tokom poslepodnevnih sati kiša je u višim područjima Zapadne Srbije prešla u susnežicu i sneg, a pod belim pokrivačem ponovo su se našli vrhovi Zlatibora, Zlatara, Tare, Golije i Suvobora.

- Nove snežne padavine nisu jakog intenziteta, ali bez obzira na to dežurne ekipe su u pripravnosti. Svi putni pravci su prohodni, nema dužih zadržavanja, ali vozačima se svakako savetuje da imaju potrebnu zimsku opremu kao i da svoju vožnju prilagode uslovima na putu, kaže za RINU Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Sneg u martu nije iznenadio meštane udaljenih golijskih sela, a kako kažu zime su nekada kod njih trajale od Mitrovdana do Đurđevdana.

- Mart je uvek bio dosta varljiv i ćudljiv mesec. Znao je sneg da padne i preko metar i zaveje sela. Sada se sve promenilo i zime su mnogo blaže, ali mi po dobrom starom običaju pripremimo osnovne namirnice da imamo sve do maja. Nikad se ne zna šta nosi svaki sledeći dan i da li ćemo moći ovim našim putevima da stignemo do prodavnice, kažu meštani sela Gleđica.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar