Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Požegi održan sajam zapošljavanja (FOTO)

post-title
Foto: TV Lav plus


U Požegi je održan prvi ovogodišnji sajam zapošljavanja u organizaciji užičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. Ukupno četrnaest kompanija uglavnom, sa područja ispostava Požega, Arilje i Kosjerić predstavilo se na ovom sajmu i iskazali su potrebu za više od 150 radnih pozicija.

U požeškoj kompaniji „Potens perforacija“, jednoj od kompanija koja je imala svoj štand na sajmu zapošljavanja, potrebni su operatri na CNC mašinama, mašinbravari, limari, zavarivači i to za svaku poziciju po 5 do 6 radnika, kaže predstavnik ove kompanije Vladimir Marjanović.

„Primamo radnike sa iskustvom, ali i one bez iskustva koje ćemo mi obučiti. Imamo u ovom trenutku velike potrebe za zapošljavanjem. Mi smo možda i pionir u pronalaženju radnika koji nisu sa ovih naših prostora. Imamo zaposlene radnike sa strane, iz Indije, a sve iz razloga što ovih profila koje mi tražimo u suštini i nema na našem tržištu. Generalno u današnje vreme čini se za poslodavce teže je pronaći kvalifikovanu radnu snagu, nego sam posao za kompaniju”.

I u požeškoj Budimci za predstojeću sezonu biće potrebno više od 30 radnika u proizvodnji.

„Imamo potrebu da zaposlimo prehrambene tehnologe, ali i radnike u proizvodnji, prehrambene i mašinske tehničare, a popunjavamo i službu održavanja gde su nam potrebni mašinski inžinjeri“, kaže Marija Pantić iz Budimke.

6885 lica nalazi se na evidenciji nezaposlenih na području koje pokriva užička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, od čega oko 980 na području ispostave Požega. Sajam zapošljavanja konstantna je mera aktivne politike zapošljavanja duži niz godina, jednako atraktivna kako za poslodavce, tako i za nezaposlena lica sa evidencije. Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje filijale Užice podseća i da su 20. februara raspisani javni pozivi za realizaciju Programa aktivne politike zapošljavanja planirani za ovu godinu.

„Samo su dva javna poziva oročena, to je Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje koji traje do 30. aprila i Javni poziv za učestvovanje u sprovođenju javnih radova traje do 27. marta. Svi ostali konkursi su otvoreni do 30. novembra, to jest, do utroška raspoloživih finansijskih sredstava, izuzev dva konkursa za osobe sa invaliditetom koji traju do 31. decembra 2023. godine”.

Užička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje naredni sajam zapošljavanja organizuje 17. marta u Bajinoj Bašti.

TV Lav plus



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar