Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Snežni haos na Goliji: Putari iz ogromnih smetova evakuisali zaglavljene putnike, usled mećave teška mehanizacija ponovo na terenu

post-title
Foto: RINA


Ivanjica - Proleće samo što nije, ali na planini Goliji snega još uvek ima na izvoz, a po svemu sudeću zadržaće se do aprila. Na putnom pravcu od Odvraćenice ka Prekom Brdu i dalje ka Novom Pazaru teške mašine pokušavaju da održe saobraćaj prohodnim. Novi sneg pada od juče, a snežni nanosi neprekidno stvaraju nove probleme ivanjičkim putarima koji sa kamionima i utovarivačima pokušavaju da probiju snežne nanose visoke i preko jednog metra.

- Sneg još od juče pada na Goliji, a nastavio je i tokom noći i dosegao visinu od jednog metra. Sinoć smo morali da šeljemo mehanizaciju kako bi putnike koji su se našli na toj kritičnoj tačci evakuisali. Mi uspevamo da održimo ovaj put koji spaja dve opštine prohodnim, ali od trenutka kada bi mašine stale neprehodan bi bio za sat vremena - kaže za agenciju RINA, Vitomir Arsović iz ivanjičkih puteva.

Oni upozoravaju da je na snazi i dalje korišćenje zimske opreme na automobilima, i da bez preke potrebe ne kreću put Novog Pazara preko Ivanjice, već da koriste alternativne pravce.

RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar