Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kadeti Borca nastavili sa ubedljivim pobedama, u hali kraj Morave savladan Dinamik

post-title
Foto: Mediaportal


U okviru 19. kola Triglav kadetske lige Srbije košarkaši Borca Mozzart su na parketu Dvorane kraj Morave dočekali vršnjake iz Dinamika. Bio je to jedan od malo težih izazova za pulene Vladimira Zlatanovića, barem na papiru. Bez obzira na to, oni nisu pali, već su uspeli da polože i ovaj ispit, tako da su posle 40 minuta košarke slavili ubedljivim skorom 85:63 (16:13; 19:14; 25:13; 25:23).

Kao što se moglo i pretppstaviti, utakmica je počela uravnoteženo za oba sastava. Niko nije bio u prilici da uspostavi dominaciju, već su se ekipe naizmenično smenjivale u postizanju koševa. Takvo stanje je potrajalo do polovine deonice, kada je domaćin sa tri dobra napada došao do plus pet (9:4). Gosti nisu odustali, već su ubrzo došli do poravnanja skora. Štaviše, u periodu koji je usledio Dinamik je čak došao i do vođstva (11:13). Do okončanja prvog kvartala Borac je uspeo serijom 5:0 da vrati prednost na svoju stranu semafora (16:13).

Kada je nastavljen meč, produžena je i silna borba po čitavom terenu. Ponovo su se timovi smenjivali u vođstvu, tako da je i dalje na snazi bilo egal stanje. Doduše, za razliku od prve deonice, u drugoj je Dinamik bio taj koji je mahom vodio. Istina, prednost nije iznosila puno poena, najviše četiri (20:24), ali je ipak ulivala kakvo-takvo samopouzdanje gostima. Međutim, stvari su se promenile u poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena. Bugarčić je povukao ekipu, pa je nizom pogodaka vratio Borcu prednost. Čak je domaćin došao do plus osam (35:27), što je bilo najveće vođstvo koje je imao. Utom je došao i veliki odmor.

Pošto su sudije dopustile da duel bude nastavlje posle pauze, Borac je nastavio da radi dobar posao koji je započeo u završnom periodu druge deonice. Iz minuta u minut je preuzimao kontrolu susreta, da bi posle koševa nekolicine igrača čak došao do dvocifrene prednosti, koja je zatim vremenom dodatno porasla. U drugoj polovini deonice Čačani su imali najvećih +22 (59:37), tako da je vladao utisak da su uspeli da potpuno slome rivala i na vreme reše utakmicu u svoju korist.

Tako je i bilo! Borac je u trećem delu igre uspeo da potpuno slomi protivnika i odnese mu svaku nadu u moguće iznenađenje. Do kraja utakmice Čačani su igrali taman toliko da ne dozvole Beograđanima da na neki volšeban način uhvate priključak i tako meč učnine neizvesnijim i napetijim.

Sve u svemu, posle ove runde Borac je uspeo da sačuva prvu poziciju na tabeli, sa skorom od 18 pobeda i samo jednim porazom.

Što se tiče sledeće, 20. runde, tabor iz grada na Moravi će gostovati u Beogradu domaćem Partizanu. Taj meč je planiran za narednu subotu.

Borac Mozzart: Lovrić, Bugarčić 26, Dragićević 6, Erić 10, Ivković 12, Radović 7, Bjelić 3, Krunić 3, Medić 2, Petrović 10, Stojić 6, Đekić.

Dynamic VIP PAY: Ivanović 6, Malešić 10, Trifunović 8, Milinković, Milićević 5, Mlađenović 2, Arsić, Đukić 4, Prelević 24, Pejović 2, Momčilović, Romić 2.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar