Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Za besplatnu rehabilitaciju u banjama veliko interesovanje u Moravičkom okrugu

post-title
Foto: Infopress


Konkurs PIO fonda za besplatan rehabilitacioni boravak u banjama je zatvoren. U toku je obrada prijava, a konačna rang lista biće objavljena 19.aprila. Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima u trajanju od 10 dana imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije čija primanja nisu veća od 37.809 dinara.

Ove godine na konkurs za besplatnu rehabilitaciju u banjama u Moravičkom okrugu prijavilo se više od 4000 penzionera. Interesovanje je veliko, a ima i zainteresovanih korisnika penzije koji još uvek nisu konkurisali.

Prema pravilniku iz 2020.godine penzioneri koji jednom ostvare pravo na besplatnu rehabilitaciju, više neće moći da konkurišu. Cilj je da što veći broj korisnika penzije po jednom iskoristi ovu pogodnost.

,,Ove godine smo primili više od 4000 prijava, a na besplatnu rehabilitaciju uputićemo oko 580 penzionera. Prilikom prijavljivanja za banje navedene su liste banjskih lečilišta gde se može to pravo ostvariti. Kod nas se penzioneri uglavnom upućuju u banjska lečilišta koja gravitiraju ka ovom području, kao što su Vrnjačka i Mataruška banja, Ivanjica, Čajetina i Gornja Trepča”, istakla je direktorka PIO fonda u Čačku, Svetlana Racković.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar