Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ekološka akcija u Ovčarsko-kablarskoj klisuri

post-title


Povodom obeležavanja Svetskog dana reciklaže, Turistička organizacija Čačka, u saradnji sa Prehrambeno ugostiteljskom školom iz Čačka i Šumarskom školom iz Kraljeva, organizovala je ekološku akciju.

Preko 80 učenika Prehrambeno-ugostiteljske škole iz Čačka i Šumarskeškole iz Kraljeva pristupilo je akciji na više lokacija u Ovčar Banji i Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Učenici su prikupljali otpad na putu od Ovčar Banje ka Vidovskom tunelu i ka manastiru Preobraženje.

Cilj obeležavanja Svetskog dana reciklaže je razvoj ekološke svesti kodmladih i edukacija o pravilnom razvrstavanju otpada. U okviru akcije učenicima je održano predavanje u Prirodnjačkom centru u Ovčar Banji natemu racilaže i žaštite životne sredine. Takođe, učenici su upoznati sa prirodnim i kulturno-istorijskom nasleđem Predela izuzetnih odlika prvekategorije “Ovčarsko-kablarska klisura”.

Ukoliko svaki pojedinac pruži mali učinak u pravilnom odlaganju otpada,zajedno možemo imati veliki uticaj na stanje čitave planete i na smanjenje rizika postojećih zagađenih mesta po ljudsko zdravlje i životnu sredinu.

Akcija je sprovedena u organizaciji Turističke organizacije Čačka, koja je prepoznala značaj edukacije i koja će nastojati da u narednom periodu organizuje slične ekološke akcije i radionice jer ” Prirodu nismo nasledili od naših predaka već pozajmili od naših potomaka”.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar