Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Počele gužve u poljoprivrednim apotekama

post-title
Foto: Infopress


U poljoprivrednim apotekama u Čačku velike su gužve jer poljoprivrednici počinju prihranu posejanih njiva i pripremu parcela za prolećnu setvu. Najveća je potražnja za raznim vrstama semena povrća, jarih žitarica i đubrivom. Osim toga aktuelno je još uvek i bakarno prskanje voćnjaka. Poljoprivrednike je naročito obradovalo pojeftinjenje đubriva ove godine , ali su semena žita poskupela skoro svih proizvođača.

Kraj marta i ceo april je vreme kada su u poljoprivrednim apotekama velike gužve. Ne čudi jer je to period brojnih radova u poljoprivredi. A kupci su skoro svi. Domaćice koje žele da ukrase svoje bašte cvećem ili poseju povrće u bašti za sopstvene potrebe. Mnogo je više poljoprivrednika koji sada koriste lepo vreme da na njivama obave neophodne poslove u pravo vreme. Baš takvi nisu hteli pred kameru. Da razgovaraju sa nama više su bili raspoloženi vredni penzioneri .

A u njivama i drugim parcelama ovih dana obavlja se paralelno više poslova. Pojedine kulture se prihranjuju, zemljište se sprema za prolećnu setvu, ali i u voćnjacima se obavljju još neki radovi . Zato su poljoprivredne apoteke za proizvođače sada najaktuelnije trgovine. Cena je ono što najviše interesuje poljoprivrednike. Dok je đubrivo jeftinije u poređenju sa prošlom godinom, seme kukuruza poskupelo je oko 1000 dinara po đaku.

Naši domaćini, apoteka Agrotehna, tradicionalno su dobro snabdeveni u svako doba godine, naročito u jeku sezone . U skladištu trenutno imaju seme kukuruza od čak 12 semenskih kuća i po nekoliko njihovih hibrida. U slučaju da nešto nestane vrlo brzo se nabavi tako da poljoprivrednici ne čekaju i ne prave zastoj u svojoj proizvodnji.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar