Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Užicu održano okružno takmičenje osnovnih škola u upravljanju i programiranju školskih dronova

post-title
Foto: Infopress


Okružno takmičenje učenika osnovnih škola u upravljanju i programiranju školskih dronova, pod nazivom „Festival znanjem za budućnost“  održan je u osnovnoj školi „Stari grad“ u Užicu. Dronove su školama u Zlatiborskom okrugu darivali članovi Rotari kluba, koji je i organizator takmičenja a pokrovitelji Ministarstvo prosvete i grad Užice.

Kao i pred svako takmičenje, pa tako i ovo,  kod učenika postoji mala ali pozitivna trema koja podiže adrenalin i čini da deca uživaju u onome što ih čeka. Imaju tri postavljena zadatka kroz koja mogu pokazati znanje I veštinu za upravljanje I navođenje malih letilica.

Uz Ministarstvo prosvete i grad Užice je pokrovitelj takmičenja „Festival znanjem za budućnost“ , jer kako je gradonačelnica pročila prisutnim učenicima – znanje je nešto što vam niko ne može oduzeti:

-Posebno mi je drago što sam deo ove manifestacije u kojoj učestvuju mladi a koju prepoznaje i Ministarstvo prosvete. Zbog toga su ovo takmičenje i uvestili kao deo takmičarskog kalendara. Raduje mi što ovaj festival „Znanjem za budućnost“ pokazuje ono što  zaista jeste, a to je da je upravo znanje ono što vam niko nikada ne može oduzeti, a vašu budućnost će učiniti svetlijom. Zahvaljujem se organizatorima, Rotari klubu na donacijama u prethodnom periodu kako za užičke škole, tako i za škole na okružnom nivou. Takođe bih pomenula i vrednu donaciju za vrtić „Poletarac“ u Užicu- istakla je  dr Jelena Raković Radivojević gradonačelnica Užica.

Rotari klubovi , koji su organizatori takmičenja, u protekle tri godine donirali su više od 1000 dronova osnovnim školama u Srbiji. Užice je šesti grad u Srbiji gde se organizuje takmičenje. Osnovna škola „Stari grad“ je domaćin prvog okružnog takmičenja i potrudili su se da svi učesnici budu zadovoljni .

Infopress

Na Festivalu znanjem za budućnost učestvovalo je deset ekipa iz osnovnih škola iz Zlatiborskog okruga. Tri najbolje ekipe plasirale su se na republičko takmičenje koje će se u aprilu održati u Beogradu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar