Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiVetar lomio crepove u selu Zagorica: Jako olujno nevreme pogodilo Topolu, na pojedinim kućama pričlnjena velika materijalna šteta (FOTO)

post-title
Foto: RINA


Topola – Jako olujno nevreme praćeno vetrom velike probleme izazvalo je i na teritoriji opštine Topola, a na pojedinim domaćinstvima pričinjena je veća materijalna šteta. U selu Zagorica jak vetar skidao je crepove sa nekoliko pomoćnih objekata.

- Došlo do štete na pomoćnim objektima koji su bez ploče, to su tremovi i zgrade gde je skladištena hrana za životinje, mehanizacija, delom su smeštene i životinje. Skinulo je oko 1000 crepova tako da su ti delovi objekata sada otkriveni i ako bi padala kiša šteta bi bila još i veća, ali nadam se da će bar ostati suvo dok ne saniram ovaj problem koji nas je zadesio na samom početku proleća“, rekao je za RINU Nenad Savić iz Zagorice.

Ovaj domaćin ističe da je pretrpeo štetu od skoro 1000 evra, ali da ovo nije prvi put da mu usled nevremena strada domaćinstvo.

- Prošle godine sam imao havariju u kući i jedva sam to sanirao i što se kaže, stao na noge, kad sad opet šteta i to velika. Ali, nemamo kuda, priroda ima svoje ćudi i mi na žalost ne možemo protiv toga“, zaključuje Savić.

Nevreme je protutnjalo i zapadnim delom Srbije, a tokom noći teritoriju Ivanjice i Zlatibora pogodila je jaka snežna mećava.

RINAKomentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar