Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vestiCene svih energenata su skočile, zbog toga ovo javno preduzeće zabeležilo je ogroman gubitak: Od danas kubik vode znatno skuplji, ali tome nije kraj

post-title
Foto: RINA


Arilje – JP „Rzav„ iz Arilja koje vodom snabdeva grad Čačak i opštine Arilje, Požega, Lučani i Gornji Milanovac u 2022. godini zabeležilo je gubitak od 26 000 000 dinara. Troškovi za električnu energiju i procesne hemikalije tokom prošle godine su značajno porasli tako da postojeća cena vode nije mogla da pokrije sve izdatke.

- Zbog toga je odlučeno da voda od 1. januara 2023. poskupi za 16, 5 %, odnosno na 13,97 dinara za m3. Ni ta nova cena ne pokriva troškove proizvodnje, pa novo poskupljenje vode možemo očekivati tokom maja meseca”, rekao je Zoran Barać direktor ariljske fabrike.

Realna cena da bi preduzeće pozitivno poslovalo je 17 dinara po metru kubnom.

Fabrika “Rzav” je tokom prošle godine ispunila plan proizvodnje i distribucije vode. Ukupno je isporučeno 17 500 000 m3 vode, od toga je 2 466 000 m3 stiglo u Požegu što je 2% više nego u 2021. Voda je bila zadovoljavajućeg kvaliteta, a nije bilo ozbiljnijih kvarova ni restrikcija.

Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar