Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Zamena fasadane stolarije u Čačku punom jeku

post-title
Foto: Mediaportal


U Čačku se uveliko sprovodi mera zamene fasadne stolarije kod fizičkih lica kao deo velikog projekta Energetske efikasnosti koji subvencioniše grad Čačak i Ministarstvo rudarstva i energetike. Do sada je stolarija zamenjena kod 20 domaćinstava od ukupno 393 koliko je potpisalo ugovore sa gradaom . Očekuje se da svi radovi po tom osnovu budu završeni do karaja juna.   

Čačak je lokalna samouprava u Srbiji u kojoj je najviše građana potpisalo ugovore za subvencije u okviru projekta energetske efikasnosti. Za zamenu fasadne stolarije prijavilo se više od 90 posto zainteresovanih. Ugovori su potpisani do polovine marta i Komisija za mere energetske sanacije već je obišla 20 sugraćana gde su radovi završeni.,, Nije bilo nikakvih nepravilnosti. Čak su u prethodnih par dana firmama uplaćena podsticajna sredstva za građane kojima su izvodili radove . Firma kad prijavi do 10 građana da su završili sa radovima, izlazi se na teren i odmah nakon toga , čim Komisija utvrdi da je u skladu sa predračunom koji je priložen na konkursu vrši se plaćanje firmi za taj deo građana“, kaže Vladimir Gojgić, načelnik GU za lokalni ekonomski razvoj. Za sufinasiranje realizacije projekta Energetske efikasnosti grad će uložiti oko 50 miliona dinara. Sredstva koja ne budu iskorišćena za zamenu stolarije biće investirana u solarne panele. ,,Plan je da se do kraja aprila raspiše konkurs za ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe najverovatnije za 10 miliona , pet miliona iz budžeta grada , pet miliona iz budžeta Ministarstva rudarstva i energetike , a ostatak će biti pridružen sredstvima koja su opredeljena za ovu godinu u našem budžetu“, kaže Gojgić. 

Grad će i za narednu sezonu učestvovati u konkursu energetske efikasnosti . Gojgić podseća da su ovoga puta građani dobili subvencije u iznosu do 50 posto od vrednosti investicije, odnosno maksimalno oko 140 hiljada dinara.  

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar