Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Prehrambeno-ugostiteljska škola u Čačku proslavila jubilarnih 20 godina postojanja

post-title
Foto: Infopress


Prehrambeno-ugostiteljska škola u Čačku danas je obeležila jubilarnih 20 godina postojanja i uspešnog rada. Tim povodom održana je svečana priredba u kojoj su učestvovali učenici škole. Svečanosti su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvete i lokalne samouprave.

Prehrambeno-ugostiteljska škola veliki jubilej dočekala je u znaku zapaženih rezultata učenika na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Učenici ove škole osvajaju prva mesta ne samo na takmičenjima iz stručnih predmeta, već dokazuju da poseduju znanje iz svih oblasti.

,,Ove godine su naša deca uzela učešće na 4 republička takmičenja. Na Književnoj olimpijadi u Požarevcu naša učenica je bila druga, a pobednici su i u lepom govoru. Kod nas je učenik u centru zbivanja i činimo sve da im prenesemo široko znanje”, istakla je direktorka Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku, Dragica Simović.

 

Ova škola jedna je od savremeno opremljenih. Učenicima omogućava sticanje znanja i veština uz upotrebu savremene tehnologije, a prati i želje đaka u pogledu ponude obrazovnih profila.

 

,,Prošle godine uveden je smer Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje i za taj smer vlada ogromno interesovanje, imamo Turističke tehničare, novi smer trećeg stepena Operater u prehrambenojindustriji, koji nosi mogućnost zapošljavanja nakon završetka školovanja, tako da je naš cilj da učenicima ponudimo kreativna i inovativna zanimanja”, naglasila je Simović.

 

Prehrambeno-ugostiteljska škola trenutno broji 540 učenika raspoređenih u 23 odeljenja. Ove godine upisaće 6 novih odeljanja, a u ponudi je 15 obrazovnih profila u skladu sa najrazličitijim interesovanjima učenika.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar