Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Tri trke organizovane u Čačku najbolje u Srbiji (FOTO)

post-title
Foto: Miloš Nikodijević


U hotelu Hyatt Regency po prvi put održana Dodela nagrada najboljim trkama u Srbiji po izboru čitalaca sajta trčanje.rs. 

Više od 1500 učesnika na trkama i čitalaca sajta trcanje.rs je glasalo za svoje omiljene trke u četiri kategorije: 

  • Trail
  • OCR
  • Polumaratoni i maratoni
  • Trke do 10km 
Foto: Miloš Nikodijević

Ocene su se odnosile na tri strane organizacije počevši od registracije i plaćanja, do same trke i startnog paketa. Trkači su ostavljali svoje kritike u komentarima. Važno je napomenuti da je svaki trkač mogao da glasa za svaku trku na kojoj je učestvovao. 

Trke koje su organizovane u Čačku i to polumaraton “Čačanski polumaraton” prvo mesto u svojoj kategoriji, a treće mesto u istoj kategoriji dodeljeno je trci “Mala sveta gora” i u OCR trkama, prvo mesto “Wild West OCR 2.0” koja je održana u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Magazin trcanje.rs postoji od 2009. I od svog nastanka je javni servis za sve one koji se bave trčanjem u Srbiji, bilo da su oni trkači početnici, učesnici na trkama ili organizatroi trka. Kalendar trka na našem sajtu je najveći kalendar trka u regionu i zato smo odlučili da pored same informacije kada se i gde održavaju trke, od ove godine pružimo čitaocima mogućnost da trke i ocene. 

Na ovaj način, organizatori dobijaju detaljan feedback na različite aspekte organizacije događaja na jednom mestu. Ujedno ovo je prilika da sami trkači i učesnici na trkama direktno komuniciraju sa organizatroima i da kroz svoje komentare pomognu organizatorima da budu bolji svake godine 

Panel Trka je više od trčanja i Trke iz ugla sponzora

Foto: Miloš Nikodijević

U sklopu događaja održao se i panel sa dve teme Trka je više od trčanja i Trke iz ugla sponzora, a govornici na ove dve teme su bili Jelena Krstić, rukovodilac službe za marketing i razvoj prodaje – Intersport, Sanja Grozda, Event Specialist pri Scneider Electric, Tijana Popadić, Serbia Business Run i Goran Ćorić – Run&More Weekend Banja Luka.

Procena je da na trkama u Srbiji učestvuje nešto manje od 20% ljudi koji inače trče, verujemo da kroz zajednički napor i rad možemo da motivišemo sve one koji trče po ulicama gradova i parkovima uzmu učešće na nekoj od trka kojih je u 2022 bilo preko 120 u celoj Srbiji.  -Uroš Zmijanac uredenik sajta trcanje.rs

Foto: Miloš Nikodijević

Cilj nam je da bio da kroz primere najbolje prakse iz zemlje i regiona i kroz razgovor sa organizatorima koji prave najbolje trke, ali i njihovim sponzorima, podelimo znanja i pomognemo svim trkama u zemlji da budu samoodržive ali i da imaju bolje učesničko iskustvo. Pažljivi smo birali govornike i verujemo da smo kroz otovrenu diskusiju ali i odgovore na pitanja publike dali mogućnost posetiocima da bolje sagledaju ovu stranu organizacije događaja. – Uroš Zmijanac urednik sajta trcanje.rs

Organizatori su se najviše pitali kako da dođu do sponzora i šta je to na osnovu čega se kompanije opredeljuju za određenu trku. 

Jelena Krstić je istakla da je za “multibrend kompaniju, kao što je Intersport, najveći izazov da izaberu događaje koji se poklapaju sa vrednostima brenda Intersporta jer pokrivaju i sve ostale sportove, a dobrih događaja je sve više u Srbiji”.

Najbolje OCR trke

Foto: Miloš Nikodijević

OCR iliti Obstacle course racing su trke sa preprekama koje su doživele svoju ekspanziju tokom pandemije COVID-19 virusa. 

U kategoriji OCR trka, najbolja je bila “Wild West OCR 2.0” iz Ovčarsko-Kablarske klisure. Drugo i treće mesto su zauzele “Cerska Bitka OCR” odnosno “OCR Trka Heroja Zero36” iz Kraljeva.

Najbolje trke do 10 kilometara

Foto: Miloš Nikodijević

U kategoriji najboljih trka do 10 kilometara, pobednik je “Dok dišem nadam se”, za kojom slede “Dragutin Tomašević” iz Petrovca na Mlavi, i “Trka za Šumarice” iz Kragujevca. 

Dok dišem nadam se je humanitarna trka koju je organizovalo udruženje CF Srbije u Novom Sadu u maju prošle godine – mesecu podizanja svesti o cističnoj fibrozi.

U odabiru za najbolje trke do 10 kilometara našlo se 30 trka koje su se održale prošle godine, 

Najbolji polumaratoni i maratoni

Foto: Miloš Nikodijević

Dva od tri najbolja polumaratona i maratona su iz Čačka. Prvo mesto je zauzeo “Čačanski polumaraton”, nakon kog se našao “Somborski polumaraton” “Mala sveta gora”

Prošle godine se održalo dvadeset i pet polumaratona i maratona na teritoriji republike Srbije

Najbolje trail trke

Foto: Miloš Nikodijević

Beljanica trail je po prvi put održana 2022. godine, i već je osvojila prvo mesto za 2022. godinu. Na drugom se našao Rocky trail dok se na trećem mestu našla Tara Ultra Trail.


Prošle godine je bilo najviše trail trka, i to čak 35
.

Ocenjivanje trka će se ponoviti i za 2023. godinu, a u izbor ulaze trke koje su se održale od decembra 2022. do decembra 2023. godine. Ovim putem pozivamo sve trkače i trkačice da učestvuju u ocenjivanju kako organizatori dobili detaljan i kvalitetan feedback i vaše komentare, a onda mogli i da se unaprede u godinama koje dolaze! 

Trčanje.rs



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar