Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Festival ,,Sa Ovčara i Kablara“ počinje narednog vikenda

post-title
Foto: Infopress


Kulturno umetničko društvo ,,FRA“ nastavlja da funkcioniše uprkos prodaji fabrike, gde je KUD imao svoje prostorije. Već sledećeg vikenda biće domaćini tradicionalnog međunarodnog festivala folklora ,,Sa Ovčara i Kablara“ koji će biti održan petnaesti put.

Tradicionalni međunarodni festival folklora ,,Sa Ovčara i Kablara” počinje 29.aprila, a koncerti će se održavati tokom čitave godine. Ovogodišnja manifestacija okupiće više stotina učesnika iz 10 zemalja.

,,Vikend uoči 1.maja obeležiće koncert u Trepči Banji 29.aprila i 30.aprila u Domu kulture u Ljubiću. Za uranak smo u Ovčar Banji od 12 časova. Dolaze nam društva iz Rumunije, (Temišvara) i grada Katerini u Grčkoj. Osim naših prijatelja iz inostranstva, nastupiće i društvo iz Prokuplja i ,,Abrašević” iz Guče”, istakao je Mladen Ristanović, predsednik Kulturno umetničkog društva ,,FRA”.

Svoje igračko umeće na festivalu pokazaće i domaćini iz KUD-a ,,FRA”, koji uprkos brojnim poteškoćama opstaje gotovo pola veka.

KUD ,,FRA” trenutno broji više od 200 članova, a u novim uslovima rada opstale su folklorna, muzička i pevačka izvorna grupa.

Infopress



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar