Tradicionalna srpska trpeza u vreme vaskršnjeg praznika bila je bogata visoko kaloričnim namirnicama. Nutricionisti ističu da je zbog zdravlja važno da ishrana bude izbalansirana, a mnogi su preterali I u unosu jaja, jer više od dva je štetno za organizam.
Ključna razika između pravilne I nepravilne ishrane je u odabiru namirnica, količini kao I u načinu pripreme. Nakon doručka, svaki naredni obrok trebao bi da bude na nekih dva I po do tri sata. Užina, ručak, pa popodnevna užina I večera najkasnije tri sata pre spavanja.
Dnevni kalorijski unos zavisi I od zdravstvenog stanja, fizičke aktivnosti kao i od navika. Nutricionista, Sonja Nikačević podseća da je nakon praznika idealno vreme za detoks.

U toku jednog dana treba uneti svih sedam grupa namirnica voće, povrće, mleko I mlečne proizvode , ribu, meso, jaja, hleb, žitarice, testenine, zdrav šećer I zdrava ulja.
Infopress
Komentari
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!
Ostavite komentar