Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



,,Mi-ši-ko i Mi-ši-san” – bajka o ljubavi i pravom prijateljstvu

post-title
Foto: Infopress


Na Velikoj sceni Kulturnog centra u Čačku odigrana je inkluzivna  predstava ,,Mi-ši-ko i Mi-ši-san”. Predstava  je nastala kao deo projekta ,, Stavi naše naočare”  kako bi se pokazalo da su  deca  sa poteškoćama u razvoju ravnopravni članovi društva.

U radu na predstavi  deca su imala priliku da kroz glumačke radionice razvijaju govorne sposobnosti. Izvodili su  scenske igre, naučili su kako  se gradi lik , a sve u cilju da  spoznaju  koje su to prave životne vrednosti.

Iako je većina mališana prvi put I stala na Veliku scenu Kulturnog centra u Čačku pokazali su da oni vladaju ,,daskama za koje se veruje da život znače”. .. Mi-ši-ko i MI- ši-san “ je priča o ljubavi I pravom prijateljstvu koju su dočarali učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje,, 1.novembar”,  uz podršku drugara iz ostalih  obrazovnih ustanova.

Međusobne razlike na sceni nisu bili prepreka. Kroz razlićite likove mladi glumci poslali su jasnu  poruku o značaju negovanja pravih vrednosti, a ne onih koje društvo nameće.

Predstava je odigrana kao  deo Amaterskog i programa za decu i mlade. Planirano je da se i u narednom periodu organizuje ponovno izvođenje ,a ne samo u Čačku već I u ostalim gradovima kako bi se  ,,pokazala inkluzija na delu”.

Infopres



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar