Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Đorđe V. Ćurčić: pred prvi meč baraža: Znamo šta nas očekuje u najbitnijoj seriji utakmica u ovoj sezoni!

post-title
Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović


Kao što je košarkaškoj javnosti u Srbiji i regionu dobro poznato, Borac Mozzart je ligaški deo sezone u AdmiralBet ABA takmičenju okončao na 13. poziciji. Zbog rečenog plasmana, prinuđen je da igra baraž za opstanak u regionalnoj košarkaškoj eliti.

A od nedavno i protivnik je poznat. Reč je o Heliosu Suns iz Domžala, slovenačkoj ekipi koja je poražena u finalu Druge ABA lige od Krke, tako da će svoj put do najboljeg jadranskog takmičenja morati da potraži preko Čačka.

Zbog toga što se tokom sezone nalazio na višoj instanci, Borac Mozzart ima prednost domaćeg terena. Meč broj jedan u hramu košarke kraj Morave zakazan je za utorak 25. april, a početak susreta za 18:00.

Doduše, Čačani su na jedvite jade izborili baraž. Cela sezona je stala u jednu utakmicu, koju su izabranici Dejana Mijatovića junački okončali u svoju korist protiv Budućnosti VOLI.

Đorđe V. Ćurčić, mladi prvotimac Borca Mozzart i jedan od najradosnijih igrača nakon pobede u Podgorici, ukratko se osvrnuo na duel u ,,Morači“.

„Veoma teška utakmica je iza nas. U Podgorici se naša ekipa ispraznila fizički, ali i emotivno. Viđena je neverovatna borba svih 40 minuta. Igrali smo najbolje što smo mogli, jer smo samo tako mogli do pobede koja nas je dovela do baraža“, rekao je bek Čačana.

Slede dve, eventualno tri utakmice protiv Heliosa Suns, ekipe koja je dokazala da poseduje košarkaško znanje i kvalitet.

„Na korak smo do cilja. Sigurno nas očekuje teška utakmica protiv Heliosa. Pratili smo, naravno, dešavanja u Drugoj ABA ligi. Helios je možda na nesrećan način završio u baražu. Reč je o ekipi koja igra odličnu, brzu košarku”, zastao je mladi košarkaš, a onda nastavio svoje izlaganje.

,,Spremamo se za Helios najbolje što možemo. Znamo šta nas očekuje u najbitnijoj seriji utakmica u ovoj sezoni, kazao je Ćurčić.

Razume se, Borac Mozzart će imati svesrdnu pomoć čačanske publike, što može biti tas na vagi.

„Prva utakmica je možda i najbitnija za nas, jer želimo da otvorimo seriju kako treba. A uz pomoć domaće publike mislim da to možemo na mnogo lakši način. Zbog toga pozivam Čačane ovim putem dođu u što većem broju i da nam pomognu u ostvarenju primarnog cilja za ovu sezonu, a to je opstanak u ABA ligi“, završio je Đorđe V. Ćurčić.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar