Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dejan Mijatović: Glavni posao tek kreće, fokusirani smo na prvi meč sa Heliosom!

post-title
Foto: KK Borac/Lejča photography


U prvom okršaju baraža za opstanak, odnosno ulazak u AdmiralBet ABA ligu boriće se domaći Borac Mozzart i gostujući Helios Suns iz Domžala (utorak, 18:00, Dvorana kraj Morave).

Dejan Mijatović, trener čačanske ekipe, smatra da njegov tim mora da ima pristup baš onakav kakav je imao u Podgorici, kada je zabeležio jednu od najvažnijih pobeda u novijoj klupskoj istoriji.

„U Podgorici smo napravili značajan korak, jer smo uspeli da izbegnemo direktno ispadanje iz takmičenja. Bili smo na najtežem mogućem ispitu, tako da čestitam momcima na obavljenom poslu. Ali moramo da kovertiramo Budućnost, jer nam sledi baraž, tako da glavni posao tek kreće. Pristup koji smo imali u Podgorici moramo da preslikamo na duel u Čačku, jer samo tako možemo do novog podviga“, započeo je svoje izlaganje popularni Džoli.

Što se tiče ekipe iz Slovenije, kormilar Čačana za nju ima samo pohvalne komentare.

„U utorak nas očekuje prva utakmica protiv Heliosa. To je ekipa koja je, uz Krku, dominirala Drugom ABA ligom. Helios je zasluženo igrao finale, u kom je jedna lopta sve odlučila. Ne bi bilo nezasluženo da je Helios slavio, bio je zaista sjajan. Reč je o odličnom timu, atletski je vrlo snažan, a ima odličnu spoljnu liniju. Igra brzo i odlučno u tranziciji“, rekao je Mijatović.

Naravno, šef struke Borca Mozzart ima pravi recept za sledećeg rivala.

„Prvenstveno nas očekuje rad u odbrani. A što se tiče napada, moramo biti veoma disciplinovani. Moramo pametno tražiti tačke gde ćemo napadati Helios. Prva utakmica se igra u Čačku, što za nas ima veliki značaj. Tako da smo veoma fokusirani na meč, a tokom svih 40 minuta koncentracija mora biti na visokom nivou“, dodao je Mijatović.

Razume se, pomoć čačanske publike biće od neopisive vrednosti u utorak veče.

„Nadam se da će Čačani doći, jer nam je potrebna njihova podrška. Želimo da zajedničkim snagama napravimo još jedan korak. Voleo bih da hala bude puna. Publika nas je nosila na utakmici sa Crvenom zvezdom, a očekujem da će atmosfera ponovo biti odlična“, završio je Dejan Mijatović.

KK Borac/Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar